Weblog van Danja
De stage zit erop. Aan het einde van deze week ben ik weer student! Aan de ene kant heel leuk, weer uitslapen en veel vrij! Aan de andere kant ook wel jammer, gewend aan het ritme van stage en de werkzaamheden en straks weer stress over het inleveren van opdracht, vervelende projectgroepjes enzovoort.. Elk voordeel heb z’n nadeel dus!

Ik heb in de afgelopen tijd veel kunnen leren over het onderwijsrecht en het meewerken in een organisatie. Gelukkig heb ik bij OCO veel ruimte gekregen om aan mijn logboeken en stageverslag te werken. Dit heeft toch veel stress bespaard. Mijn stageverslag is zo goed als af en moet alleen nog op spelling en stijl gecontroleerd worden en kan dan worden ingebonden. Toch raar, 4,5 maand in één verslag gepropt.

Maar echt weg ben ik nog niet... Ik blijf nog meegaan met het flyeren wanneer dat kan en als mijn studie het toelaat blijf ik ook meewerken aan het boekje over de rechten en plichten voor ouders en leerling in het Amsterdamse onderwijs.
geplaatst 13-01-09 | reacties [0] | Reageren »
Zo, dat is alweer een tijdje geleden.. Stagetijd vliegt voorbij, ik zit alweer op de helft!

Op dit moment zijn we erg druk met de voorbereidingen voor de Parool scholengids. Hiervoor bezoeken we veel middelbare scholen om de meningen van de leerlingen over de school te krijgen. Leerlingen kunnen de OCO-sterrenkaart invullen en daarmee hun mening geven over bijvoorbeeld het onderwijs, of je veel leert, wat je van je docenten vindt, of je met plezier naar school gaat en of je je veilig voelt op school. Deze sterren staan op onze website en komen in de Parool scholengids. Verder moeten we voor de gids informatie verzamelen die relevant is wanneer je een middelbare school gaat kiezen, bijvoorbeeld of er geloot wordt, of er speciale vakken worden gegeven, hoe de begeleiding is, of er goede hulp is wanneer het leren je niet zo goed af gaat en nog veel meer. Verder komen er natuurlijk ook nog vragen binnen die ik zo goed mogelijk probeer te beantwoorden.

Verder is het qua schoolwerk tijd dat ik eens begin aan mijn stageverslag. Voor school houd ik al bij wat ik hier qua werkzaamheden verricht, dat is een goede basis voor het verslag. Verder moet ik een organisatieverslag schrijven en mijn werkzaamheden en leerdoelen evalueren. Zodra november voorbij is gaat de tijd zo snel. December is altijd een rare maand met feestdagen etc. Half januari is mijn stage afgelopen. Voor die tijd moet ik mijn stageverslag hebben geschreven, ingeleverd, besproken met m’n stagedocent en verbeterd. Wanneer ik stop met stagelopen op kantoor zal ik over dit stageverslag en mijn stage een presentatie moeten houden om de stage af te sluiten. Verder moet ik nu al na gaan denken over mijn afstudeeropdracht voor volgend jaar en ben ik van plan een aantal vierdejaarsvakken alvast in het derde jaar te gaan volgen.
geplaatst 11-11-08 | reacties [0] | Reageren »
Weer een jaartje ouder! Gisteren (5 oktober) ben ik alweer 19 geworden! Een druk weekend gehad met de verjaardag vieren en weinig geslapen dus! Ook nog een gokje gewaagd in het casino (helaas niks gewonnen.) Vanochtend weer om half 9 paraat bij de Theo Thijssen school om te flyeren!

Dit weekend zag ik op mijn verjaardag mijn studiegenootjes weer, we zien elkaar op dit moment bar weinig door de stages! Iedereen lijdt aan chronische vermoeiheid. Stage lopen is toch even iets anders dan colleges van elf tot 3 en dan nog een paar dagen vrij! En uiteraard zijn we dan allemaal te eigenwijs om op zaterdag vroeg onder de dekens te kruipen. Wel erg leuk om te horen waar iedereen stage loopt en voor werkzaamheden doet! Dat laat maar weer zien dat je met HBO-Rechten op zoveel plekken terecht kan.

Voor school moest ik een aantal verslagen schrijven. Die heb ik afgelopen vrijdag besproken met mijn stagedocent. Ik moet hier een aantal dingen aan veranderen en dan worden ze goedgekeurd. Op dit moment vind ik het maar een stom klusje. Aan het einde van de stage moet ik een stageverslag schrijven en een eindpresentatie geven. Dus dan zal ik vast blij zijn met alles wat ik nu goed heb bijgehouden!

Sinds 1 oktober woon ik weer in Amsterdam! Heel fijn om weer een eigen plekje te hebben en geen dozen meer om me heen. OCO is voor mij nu maar 5 minuutjes fietsen dus ik kan wat langer blijven liggen 's ochtends. Misschien komt het met die chronische vermoeidheid dan ook nog goed......
geplaatst 06-10-08 | reacties [1] | Reageren »
Dit is alweer mijn vierde week bij OCO. In deze weken zijn er al een aantal vragen binnen gekomen die ik heb kunnen beantwoorden. Soms verbaast het me echt wat voor regels sommige scholen hebben!

Gisteren ben ik mee geweest naar een bijeenkomst over gezond lunchen op de basisschool. Er waren een aantal sprekers over dit onderwerp. Hierna waren er discussiegroepen. OCO was uitgenodigd om mee te praten over de rol van ouders hierin. Er werd duidelijk dat het belangrijk is dat scholen een duidelijk beleid rondom eten op school hebben en dat ouders dan ook weten wat er gebeurd wanneer ze zich niet aan deze regels houden. Daarnaast is het idee geopperd om het bedrijfsleven zo ver te krijgen dat ouders onder werktijd vrijwilligerswerk kunnen doen op school. Hierdoor hoeven ouders geen vrij te vragen van hun werk om betrokken bij de school te zijn.

Vanmiddag komt het VIOS (veiligheid in en om de school) langs bij OCO om te vertellen hoe het gaat met de veiligheid op Amsterdamse scholen. Ik ben erg benieuwd!

Verder heb ik alweer een keertje geflyerd (kijk even bij de weblog van Afiefa voor wat we daar hebben meegemaakt!) Volgende week gaan we weer naar een basisschool om te flyeren. Deze week ben ik druk geweest met het maken van verslagen voor school. Voor school moet ik een logboek bijhouden van wat ik elke dag doe op stage en een plan van aanpak schrijven over wat ik wil gaan leren tijdens mijn stage en wanneer ik mijn opdrachten zal gaan maken. Gaat toch elke keer meer tijd in zitten dan je denkt! Fijn dat ik bij OCO de tijd krijg om deze verslagen te maken!

Volgende week verhuis ik weer terug naar mijn eigen kamer in Amsterdam. Erg veel zin in! Weer m’n eigen plekje en geen verhuisdozen meer! (Althans, voorlopig niet.)
Tot de volgende keer!
geplaatst 29-09-08 | reacties [1] | Reageren »
Voor mijn opleiding moet ik in het 3e jaar een stage lopen voor 4,5 maand. Via het stagebureau van mijn opleiding zag ik dat OCO stagiaires HBO-Rechten zocht. Na een gesprek liet Tamar mij weten dat ik stage kon komen lopen! Het is de bedoeling dat ik ga uitzoeken wat de rechten en plichten zijn van leerlingen en ouders in het onderwijs.

Mijn eerste week zit er nu alweer op. Helaas was er deze week nog geen internet, dat maakt het werken toch een stuk lastiger! Deze week dus veel ingelezen, over OCO, over onderwijsrecht en nog veel meer! Ik heb een aantal adviezen van de klachtencommissie onderwijs doorgelezen en de overwegingen van de commissie samengevat zodat er een duidelijk beeld ontstaat over de zienswijze van de commissie.

Woensdag ging ik samen met Cornelise, Afiefa en Khadija naar de opening van het schooljaar op de Rietlanden. We hadden de OCO mobiel en dozen vol flyers, kalenders, stickers en keycords meegenomen. In het begin nog een beetje onwennig om mensen aan te spreken maar na een paar gesprekken ging dat al beter. Vooral de stickers en keycords waren bij de leerlingen erg geliefd! Deze week gaan we weer naar een school om te flyeren. Erg leuk om naast achter het bureau zitten ook iets praktisch te doen!

Tot de volgende keer!
geplaatst 08-09-08 | reacties [0] | Reageren »
Hallo allemaal!
Mijn naam is Danja van Zanten. Oorspronkelijk kom ik uit Lisse, Zuid-Holland. Daar heb ik op een christelijke basisschool gezeten. Hierna ben ik havo/vwo gaan doen op het Rijnlans Lyceum Sassenheim. Na een tweejarige brugklas ben ik naar 3Havo gegaan. In de vierde heb ik gekozen voor het profiel economie en maatschappij. Na de Havo ben ik begonnen aan de opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool van Amsterdam.

Na een half jaar heen en weer reizen heb ik een kamer gekregen in CASA400 bij het Amstelstation. Omdat dit in de zomer een hotel is, heb ik in de zomermaanden steeds op verschillende plekken gewoond (tijdelijke kamers in Amsterdam, bij m’n ouders en nu bij m’n vriend.) 1 oktober ga ik weer terug naar mijn eigen kamer in Amsterdam.
geplaatst 08-09-08 | reacties [0] | Reageren »