Naam Afiefa
Weblog van Afiefa
Hallo "Allemaal"! (Danja:p)

Er is alweer een maand voorbij, het is echt snel gegaan!

Maandag 22 september ben ik gaan flyeren bij basisschool De ster. Ik heb daar ongeveer een half uur ß 3 kwartier geflyerd. Ook bij deze school kwamen veel kinderen zelf of met een broer/zus. Het leuke was dat ik 2 ouders heb gesproken die geen Nederlands konden spreken, dus moest ik overgaan naar Engels. Ik had me er niet op voorbereid, dus was het wel even nadenken…
Na het flyeren ben ik weer naar OCO gegaan. Ik heb me bezig gehouden met het zoeken naar vmbo scholen in Amsterdam die een keuken en een restaurant in bezit hebben, voor het vmbo-project. De keuken en het restaurant zijn bedoeld voor de activiteit die wij eventueel willen uitvoeren (koken).

In de middag ben ik met Babette naar ROCvA geweest. Wij hadden een afspraak om informatie te krijgen over de mbo-opleidingen in Amsterdam van ROC en informatie om een indeling te kunnen maken in de opleidingen. Deze informatie kunnen wij gebruiken bij de Mbo-gids met het overzicht van alle Mbo-opleidingen van Amsterdam.

Dinsdag 23 september heb ik een gesprek gehad met Tamar over mijn leerdoelen. Ik vond het fijn om het gesprek te hebben, omdat ik nu helder hebt met wat ik me zal bezig houden bij OCO. Verder heb ik een opdracht gekregen van Babette om te kijken naar de opties die een student kan hebben bij het zoeken naar een Mbo-opleiding. Waar een student behoefte aan zou hebben als hij/zij een MBO opleiding zoekt die bij hem/haar past. Hiermee ben ik woensdag verder gegaan.
geplaatst 30-09-08 | reacties [3] | Reageren ╗
In de derde week stage was ik ziek geworden en heb ik dus niet veel kunnen doen.

Wel ben ik donderdag 18 september samen met Danja en Madelon, gaan flyeren op basisschool Bijlmerdrie, met de kleuterinloop. Het duurde niet eens een uur, omdat de ouders later kwamen en de meeste kinderen alleen of met een broer/zus waren. Het was heel leuk om weer te flyeren!

Danja en ik hadden nog iets vreemds meegemaakt daar! Ik had een ouder aangesproken op het schoolplein en informeerde hem over OCO. Hij kwam rustig en normaal over en hij was ge´nteresseerd in OCO. Danja en ik gingen toen verder met flyeren. Even later begeleidde de directrieur ons in de school naar de kleuterklas. Daar stelde zij ons voor aan de ouders (wat ook apart was) waar dezelfde man die ik op het schoolplein had ge´nformeerd erbij stond. En opeens kwam de man heel vrolijk naar ons toe en zei hij: “WIJ KENNEN ELKAAR AL!” Hij gaf ons toen een hand en 3 zoenen. Danja en ik waren helemaal verbaasd en overvallen van zijn reactie. Het was heel apart. We wisten op dat moment niet wat we moesten doen en lieten het maar over ons heen komen. Ik kon er wel om lachen.

Later op de dag was ik met Babette mee naar ROC Voortwijzer. Wij zijn daar geweest om meer te weten over de Voortwijzer. We wilden weten wat zij doen, hoe zij leerlingen te hulp staan en hoe zij omgaan met klachten vanuit de leerlingen. Het gesprek was heel interessant. Ik weet nu meer over de Voortwijzer en over de mogelijke klachten van leerlingen.
geplaatst 30-09-08 | reacties [1] | Reageren ╗
Hallo allemaal, daar ben ik weer!

Het is al een tijd geleden dat ik in mijn weblog heb geschreven, dus ik heb nog veel te vertellen!
Ik zal maar beginnen bij mijn 2e week stage. In de 2e week heb ik me vooral bezig gehouden met mijn stagewerkplan.
Daarnaast heb ik een opdracht gekregen om samen met Babette Rijsenbrij te werken aan de Mbo-gidsen en aan een VMBO-project.

OCO wilt 2 Mbo-gidsen ontwerpen:

• De ene MBO-gids bevat een overzicht van alle Mbo-opleidingen in Amsterdam.
• De andere MBO-gids is een soort vertaalgids voor Mbo-leerlingen, waarin alle termen staan uitgelegd die te maken hebben met MBO.

Het VMBO-project is een idee van een studente die stage liep op een voortgezet onderwijs. Ze zag dat de leerlingen erg gedemotiveerd waren over hun studie en dat wilt ze veranderen. Hiervoor heeft ze een idee opgezet die de OCO-prijs gewonnen had. Dit idee is om de vmbo-leerlingen te motiveren met behulp van leuke activiteiten op school, die het zelfvertrouwen van de leerlingen zal vergroten.

Dinsdag 9 september heb ik een overleg bijgewoond van Menno en nog 2 vrouwen die een onderzoek hebben verricht naar de Cito-score van basisscholen. Het gesprek ging erover dat de norm van de Cito-toets te laag is en dat het gemiddelde niveau Havo moet zijn, in plaats van Vmbo. Het was een heel interessante gesprek en ik heb veel geleerd over de Cito-score en hoe dat in zijn werking gaat.
geplaatst 30-09-08 | reacties [0] | Reageren ╗
Ik zal me even voorstellen:

Ik ben Afiefa en ik ben 20 jaar. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Ik heb daar op een openbare basisschool gezeten. Daarna heb ik de HAVO gedaan op SGR (Scholengemeenschap Reigersbos). Ik had gekozen voor het profiel Natuur & Gezondheid.
Na de HAVO heb ik een jaartje HBO-Verpleegkunde gedaan op de HvA. Deze opleiding vond ik niet zo leuk, dus ben ik na een jaar gestopt. Ik ben toen de opleiding HBO-Pedagogiek gaan doen op de EHvA. Deze opleiding vond ik meer bij me passen en nu zit ik in het derde jaar.

Stage bij OCO

Nu loop ik stage bij OCO. Het is al mijn 7e stagedag. Vanuit mijn opleiding moet ik in het derde jaar 30 weken stage lopen. Ik loop van maandag tot en met donderdag stage. Ik ben bij OCO terecht gekomen via de stagebureau van school.

De eerste stageweek

Ik ben op 1 september begonnen bij OCO. Omdat OCO pas verhuisd is, was er nog geen internet. Daarom heb ik in de eerste week vooral veel ingelezen over OCO zelf. Verder heb ik me bezig gehouden met het opstellen van mijn leerdoelen die ik wil behalen in het derde jaar bij OCO.

Woensdag zijn we (Cornelise, Danja, Khadija en ik) bij de opening van de basisschool De Rietlanden geweest. Daar hebben we flyers, kalenders en nog veel meer uitgedeeld aan ouders en andere ge´nteresseerden. Het verliep heel goed, veel ouders hadden interesse in OCO. Ik vond het heel leuk om dit te doen, omdat ik door het geven van informatie over OCO zelf ook bewuster werd van de doelen die OCO wilt bereiken.
Volgende week gaan we weer flyeren bij de Bijlmerdrie. Ik heb er nu al zin in!

Groetjes, Afiefa
geplaatst 09-09-08 | reacties [0] | Reageren ╗