Naam Nirphania Vorzillo
Weblog van Nirphania
Het is nu al weer tijden geleden dat de wedstrijd was, ben op 1 juli samen met alle prijswinnaars naar de efteling geweest.En ik vond het hartstikke leuk! we zouden als we daar waren ook over de plannen spreken maar de begeleiders die ook mee waren leken zelf nog meer losgeslagen dan wij, dus zijn we gewoon gaan genieten van het pretpark en het mooie weer (want dat was het).
op 22 augustus hadden we de eerste afspraak, en de ideeėn werden steeds groter en groter, nu is het het plan om het op 3 scholen te laten plaats vinden. Na de bijeenkomst dacht ik echt van " o nee waar ben ik nu weer aan begonnen"
Ik ben nu 4 bijeenkomsten verder en het is nog steeds niet echt van de grond gekomen, de scholen zijn toch moeilijker te krijgen dan ik dacht. Ik heb er wel enorm veel zin in om het uit te voeren.
En we zijn erachter gekomen dat we toch echt wel op zoek moeten naar meer sponsors.
Ook willen ze een site maken om het te promoten, maar ik ben helemaal niet goed met websites dus dat gaan zei regelen.
hopelijk krijg ik snel wat positieve berichten van de scholen die ik heb benaderd!
geplaatst 28-11-08 | reacties [0] | Reageren »
Daar stond ik dan ondertussen aan het werk (promo) en wachtend tot mijn naam werd geroepen. Ik was namelijk gebeld met de mededeling dat ik bij de laatste 9 zat. Maar toen deze werden geroepen zat mijn naam er niet bij. Ik snapte er helemaal niets van, ik nog vragen maar er werd enkel gezegd: ja er is een foutje gemaakt maar het komt wel goed.
Toen begon de prijs uitreiking de derde plaats ging naar een groepje dat wilde gaan bingoėn in een bejaarde tehuis met jong en oud (zei ontvingen 1000 euro) De tweede prijs ging naar een meisje dat alle gebedshuizen wilde afgaan met jongeren. (zei kreeg 1500 euro)
Toen dacht ik al van nou ben ik voor helemaal niks hier.
En toen werd er geroepen dat er nog een speciale prijs was, voor het beste plan op het gebied van onderwijs, en dat was mijn plan!!!! Ik kreeg een kartonnen bord van het OCO (onderwijs consumenten organisatie) met een bedrag van 1000 euro. De eerste prijs is naar een meisje gegaan die een plan heeft bedacht zodat we elkaar in Amsterdam weer gaan begroeten, doormiddel van buttons (zei heeft 2500 euro). Daarna ben ik door het parool geļnterviewd en zijn er foto's gemaakt van mij en nog twee andere winnaars (1e en de 2e)

.
Groetjes,
Nirphania Vorzillo
geplaatst 28-11-08 | reacties [0] | Reageren »
Hey even een update
Hoe het gaat: echt super, ik heb meegedaan met een wedstrijd voor jongeren van 12 tot 23 in Amsterdam. Je mocht een plan insturen om het samenleven in Amsterdam te verbeteren. En wat nu ik zit in de FINALE!!! Bij de laatste 9 van de 300 +/- inzendingen. Aanstaande vrijdag is de prijs uitreiking en kan ik dus 2500 euro winnen om mijn plan tot uitvoer te brengen. Hoop dus echt dat ik eindelijk iets win. Vandaag heb ik een filmpje opgenomen om mijn plan te presenteren.
Duimen jullie ook voor mij?
Kus
Nirphania
geplaatst 28-11-08 | reacties [0] | Reageren »
Hallo allemaal
Ik ben Nirphania en ben 21 jaar oud.
Woonachtig in Amsterdam

Ik heb het VMBO-T gevolgd op het Montessori Lyceum Amsterdam. Na de middelbare school heb ik SPW-4 gedaan aan het ROC van Amsterdam.
In eerste instantie wilde ik de psychiatrie in maar ik was daar nog te jong voor dus eindigde in voor de klas op een school voor kinderen met leer en opvoedingsmoeilijkheden. Dit was echt super . Ik heb nooit geweten dat het zo leuk is om voor de klas te staan. Op dat moment heb ik er dan ook voor gekozen om te gaan leren voor lerares. Dus nu doe ik 2e graad maatschappijleer. Echt helemaal top

Wat doe ik in mijn vrije tijd?
Net als IK zijn ook mijn hobby’s verschillend, ik speel gitaar en snaredrum dat laatste in een doedelzak band. Ook ben ik nu bezig met het leren spelen van de Irish wistle.
Ik vind het ook fijn om lekker een boek te pakken en te lezen, maar ook tekenen en schilderen vind ik erg leuk om te doen.
Verder werk ik ook als vrijwilligster voor JAA (jongeren actief voor Amsterdam) dit doe ik al 5 jaar (vanaf de oprichting).
En ik doe ook aan LARP
dat is een soort levend stratego, in kostuum met een fantasy verhaal.

Wat doe ik voor werk?
Mijn laatste stage van de SPW opleiding heb ik afgerond op een KDC (kinderdag centrum)
Deze was voor kinderen van 2 tot 16 jaar met een complex verstandelijke handicap (soms ook meervoudig) Dit is nu ook waar ik werk. Doordeweeks als inval en een keer in de maand op zaterdag als coördinator. Ik doe dit werk met veel plezier al 2,5 jaar, er is mij ooit gezegd door te gaan in dit werk. Maar ik zie mezelf dit werk niet doen over 10 jaar.

Hoe ik nu hier terecht ben gekomen.
Toen ik 2 jaar geleden stage liep op het Bredero college heb ik een plan bedacht, dit wilde ik graag uitvoeren maar had te weinig geld. Vorig jaar is er door JAA een wedstrijd uitgeschreven, de participatie wedstrijd. Daar heb ik toen aan meegedaan. En heb mijn plan ingezonden.
geplaatst 28-11-08 | reacties [0] | Reageren »