Wanneer moet je je aanmelden in de tweede ronde (van 2010)?

Geplaatst door OCO op 7 april 2010

Uiterlijk 8 april 2010 hoor je of je bent toegelaten tot de middelbare school waar je je hebt aangemeld. Wat als je niet bent toegelaten in de eerste ronde? Als je bent afgewezen of uitgeloot? Dan moet je je opnieuw aanmelden op een andere school.

Kijk op deze site welke scholen nog plaats hebben. Je kunt selecteren op basisschooladvies (vmbo-t of vwo bijvoorbeeld), op de naam van de school kun je doorklikken voor meer schoolinformatie.

Bij de keuze van een nieuwe school is het belangrijk dat je weet waarom je niet bent toegelaten op de eerste school. Als dat niet duidelijk is: vraag het aan de school voor voortgezet onderwijs of aan de basisschool!

Op zaterdag 10 april 2010 wordt een speeddate georganiseerd voor alle leerlingen die nog geen plek hebben met de scholen die nog wel plek hebben op niveau vmbo-t tot en met vwo/gymnasium.

12, 13 en 14 april 2010
Meld je op deze dagen aan op de nieuwe school. Alle leerlingen die op deze dagen worden aangemeld, gelden als gelijktijdig aangemeld. Op 22 april 2010 hoor je van de school of je bent toegelaten of niet.

26 april en 27 april 2010
Nieuwe regels voor de derde ronde! Als je uitgeloot bent in de tweede ronde, kun je je aanmelden op maandag 26 en dinsdag 27 april 2010. Alle leerlingen gelden dan als tegelijkertijd aangemeld én de gemeente zegt dat voor kinderen waarvoor nu weer geen plek is, een oplossing wordt gezocht. Of dit binnen of buiten de school van keuze is, wordt niet vermeld.

Het is belangrijk dat je op tijd weet naar welke school je gaat na de zomervakantie. Als het te lang duurt, schakel dan hulp in, bel OCO!