Wethouder Buyne wil stem ouders en leerlingen horen

Geplaatst door OCO op 3 oktober 2007

Ouders die Amsterdamse basisscholen gemengder hebben gemaakt, zijn op 2 oktober 2007 door de Onderwijs Consumenten Organisatie in het zonnetje gezet.

Op de bijeenkomst, in De Balie, werd ook het boekje Stap voor stap naar een gemengde school gepresenteerd aan de wethouder van Onderwijs Hennah Buyne.

Wethouder Buyne: “Er is nu een convenant tussen de schoolbesturen en de stadsdelen en ik heb namens de gemeente ook mijn handtekening mogen zetten. Dat helpt vast. Maar wat echt helpt is dat ouders in actie komen. Dat zij van de buurtschool een leuke en aantrekkelijke school maken, waar iedereen naar toe gaat. Daar gaat het om. Ik ben hier heel graag bij OCO. En ik zal nog heel graag vaker komen. Want ik reken op u om te zorgen dat de stem van de ouders en de leerlingen doorklinkt als wij in onze kantoren en vergaderingen beleid zitten te maken. Wij hebben het hard nodig om die stem altijd te horen. Ik zal daar ook zelf vaak naar gaan vragen! Ik weet zelf hoe het is om drempels over te gaan en drempels te slechten. Mijn drie kinderen waren de eerste donkere kinderen op een school in het noorden des lands. Ik koos voor die school omdat ze een goede opvang hadden tussen de middag en na school. Maar dat was op zich al een hele ervaring. Die school is daarna nooit meer helemaal wit geweest.”

 

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog