Hubertus & Berkhoff De Culinaire Vakschool

School voor lwoo, vmbo-b, vmbo-k, vmbo-t
tweetalig vmbo-k, vmbo-g (vmbo-t met praktijkvak)

Contact

contactpersoon dhr. J. Bregman (teamleider onderbouw), dhr. R. Versteeg (schooldirecteur)
adres Betuwestraat 29
1079 PR Amsterdam
telefoon (020) 579 71 90
email info@hubertusberkhoff.vova.nl
website www.hubertusberkhoff.nl
bestuur Stichting Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA)

Aanmelding

opendagen geen open dagen meer
voorrangsregels geen voorrangsregels
toelating intake verplicht en bepalend of school op voorkeurslijst gezet mag worden

Onderwijs

onderwijsconcept traditioneel
denominatie algemeen bijzonder
profielen horeca, bakkerij & recreatie
bijzonderheden horeca (koken en serveren), bakken (brood en banket), recreatie; leerlingen in derde jaar krijgen zorg en verantwoording voor eigen bakkerswinkel, restaurant, informatiebalie en magazijn; Anglia examen voor tweetalig vmbo-k, doorlopende leerlijn naar ROCvA
rooster 08:45, 50 min

Leerlingen

leerlingenaantal 517 (2015-2016)
herkomst duo (gemeente niveau) 68% uit Amsterdam
5% uit Zaanstad
4% uit Amstelveen
4% uit Haarlemmermeer
3% uit Diemen

Brugperiode

duur en indeling brugperiode twee jaar; 4x20 vmbo-b, vmbo-b/k en vmbo-k (genoemde schooladviezen met en zonder lwoo), 1x20 tweetalig vmbo-k, 1x20 vmbo-g (vmbo-t met een praktijkvak)
studiebegeleiding steunles rekenen, taal of faalangst

Zorg

zorgaanbod remedial teacher, handelingsplannen voor lwoo-leerlingen, (verzuim)begeleiding GGD
screening lezen, schrijven, rekenen

Voorzieningen

schoolgebouw nieuwbouw 2015, magazijn, professionele bakkerijen en keukens, restaurant Delicieux en Grand Café met bakkerswinkel toegankelijk voor publiek
bereikbaarheid tram 4, bus 62, 65, 245, 354 en 612, station RAI op loopafstand
veiligheid kluisjescontrole, hygiënecode Bakkerij en Horeca, veiligheidscoördinator, anti-pestproject
kantine vignet Gezonde Schoolkantine (meer dan 80% aangeboden artikelen is gezond), producten uit eigen keukens en bakkerijen, melkproducten, gezonde frisdranken

Extra

ouderbijdrage 2017-2018 € 145 (inclusief bijdrage tto eerste en tweede jaar 80 euro, schoolreis Walibi 35 euro, bijdrage ouderraad 10 euro, exclusief opslagpercentage als alle activiteiten apart aangeschaft worden)
buitenschools Top-kook-klas, Top-Patisserie-Klas, vakwedstrijden, koken voor ouders, sportdagen, maatschappelijke stage
excursies kennismakingsweek boerderij Woudenberg, Carré, concertgebouw, museum, hotel, restaurant, leverancier horeca- en bakkerijbenodigdheden, horecareis, bakkersreis, toeristenreis of cultuurtrip, werkweek
inzet leerlingen leerlingmediators, juf en meesterdag (leerlingen bereiden lunch voor oud-leerkrachten basisschool)

Kwaliteit

inspectieoordeel vmbo-b en vmbo-k voldoende
schoolklimaat in 2017-2018 7,0 (pesten 6,7)
leerlingoordeel in 2017-2018 6,7 (mening telt 6,5)
ouderoordeel in 2017-2018 9,0 (aanrader 9,3)
hoogste cijfer vmbo-b 2014-2016 Engelse taal 7.5 (92 deelnemers)
laagste cijfer vmbo-b 2014-2016 consumptief - bakken 6.0 (38 deelnemers)
hoogste cijfer vmbo-k 2014-2016 Engelse taal 7.0 (177 deelnemers)
laagste cijfer vmbo-k 2014-2016 Franse taal 5.2 (11 deelnemers)

Eindexamen

VMBO 2012 92.3% geslaagd van 39 kandidaten
VMBO 2013 93.5% geslaagd van 62 kandidaten
VMBO 2014 95.8% geslaagd van 72 kandidaten
VMBO 2015 99.3% geslaagd van 135 kandidaten
VMBO 2016 100.0% geslaagd van 127 kandidaten
VMBO 2017 98.3% geslaagd van 117 kandidaten

laatst aangepast op 19-02-2019