Altra Jeugdzorg, regio Nieuw-West / Amstelland

Geplaatst door OCO op 13 augustus 2009

Altra is een grote instelling voor jeugdzorg en speciaal onderwijs in de regio Amsterdam. Wij bieden hulp aan kinderen en jongeren die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen in hun persoonlijke en sociale en ontwikkeling. Met extra aandacht en begeleiding willen we kinderen een nieuwe kans geven op een onbezorgde jeugd en ouders helpen de regie over de opvoeding weer in handen te krijgen.

Hulp aan scholen

Behalve aan kinderen en ouders biedt Altra ook hulp aan en op school, de plek waar kinderen het grootste deel van de dag doorbrengen. Steeds meer hulpverlening vindt op of vanuit de scholen plaats. Altra introduceerde projecten voor leerlingen die veelvuldig van school wisselen en daarmee een grotere kans op vroegtijdige uitval en het time-outproject voor leerlingen die door hun gedrag tijdelijk niet op school te handhaven zijn. Op veel basisscholen in Amsterdam werken schoolmaatschappelijk werkers van Altra.

Aanmelding: via Bureau Jeugdzorg (BJAA). Voor schoolmaatschappelijk werk gaat de aanmelding via de school van het betreffende kind.

Altra Jeugdzorg, regio Nieuw-West / Amstelland

T: 020 788 0601

E: mariusbauerstraat@altrajeugdzorg.nl

www.altrajeugdzorg.nl

Meer artikelen over Links, Blog