Amsterdammertje van het jaar verkiezing

Geplaatst door OCO op 4 december 2012

Op 13 januari 2013 vindt voor het eerst de junioreditie van de jaarlijkse ‘Amsterdammer van het Jaar’-verkiezing plaats. Ken jij ook Amsterdammertjes (9-15 jaar) die voor deze titel in aanmerking komen? Nomineer hen dan snel!

Jaarlijks organiseert Het Parool in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de verkiezing van de ‘Amsterdammer van het Jaar’. ‘Gewone’ Amsterdammers, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de stad, maken kans op de titel. In samenwerking met de gemeente en Het Parool heeft onderwijsorganisatie ABC het initiatief genomen voor de eerste verkiezing van het ‘Amsterdammertje van het Jaar’.

Waar moet een Amsterdammertje van het jaar aan voldoen?
Tijdens de Dag van Respect (8 november) vond de kick-off plaats op basisschool Samenspel in Zuidoost. De leerlingen wisten uitstekend te verwoorden waar een ‘Amsterdammertje van het Jaar’ aan moet voldoen. ‘Hij of zij moet klaar staan voor een ander, een goed hart hebben en dapper zijn’. Kinderen die zich bijvoorbeeld regelmatig inzetten als vrijwilliger op de sportclub of altijd opkomen voor klasgenootjes die worden gepest. We zijn op zoek naar kinderen die nét dat beetje meer doen, die bijzonder zijn in hun inzet en een voorbeeld zijn voor anderen.

Meld uw onzichtbare held(in) aan vóór 14 december 2012!
Loopt de ‘onzichtbare held’ van 9 tot en met 15 jaar rond op de school van uw kind? Aanmelden kan hier tot 14 december 2012.

De eerste kandidaten voor de titel Amsterdammertje van het jaar zijn al aangemeld door leerkrachten, ouders en klasgenoten. Kinderen kunnen ook zichzelf aanmelden.

Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen. De bekendmaking vindt plaats op 13 januari 2013 in de Stadsschouwburg door burgemeester Van der Laan, tegelijk met de huldiging van de volwassen ‘Amsterdammer van het Jaar’.

Meer informatie
Amsterdammertje van het jaar op Facebook

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog