Correcties Scholengids 2007

Geplaatst door OCO op 11 januari 2007

In de Scholengids die vorige week is verschenen, is een aantal storende fouten geslopen. Bij het Gerrit van der Veen College is een fragment uit een inspectierapport van een andere school terechtgekomen, dat de school absoluut geen recht doet.

De Onderwijsinspectie roemt het Gerrit van der Veen College juist vanwege ‘het prettige en bijzonder veilige schoolklimaat’.

In het rapport van 2004 staat: ‘Er is een grote mate van tevredenheid over de kleinschaligheid van de school: de lijnen zijn kort en men kent elkaar goed. Het team is collegiaal en open naar de leerlingen. De leerlingen op hun beurt zijn beschaafd, meestal behoorlijk gedisciplineerd en prettig om mee om te gaan (…). Docenten en leerlingen gaan verder op een respectvolle wijze met elkaar om. Kortom: de sfeer is prima en men voelt zich snel thuis.’ Het gehele rapport is te vinden op www.onderwijsinspectie.nl.

Directeur B. Meijer maakt zich ook boos omdat Het Parool volgens hem ‘naar willekeur’ citeert uit de rapporten. Dat klopt voor een deel: de selectie is subjectief, maar Het Parool probeert hierbij wel een balans te vinden tussen ‘goed en slecht nieuws’ en de algemene indruk van de inspectie geen geweld aan te doen.

Meijer vindt verder dat oudere rapporten niet gebruikt zouden mogen worden, omdat de school inmiddels waarschijnlijk al verbeteringen heeft doorgevoerd. Het Parool heeft gepoogd dit bezwaar te ondervangen door de publicatiedatum van het rapport te vermelden.

Bij het Sint-Nicolaaslyceum werd ten onrechte vermeld dat alleen vierdeklassers betrokken zijn bij de liefdadigheidsacties rond Sinterklaas, terwijl de hele bovenbouw zich inzet voor iets onbaatzuchtigs. De boodschap dat de school gaat verhuizen, was op zijn minst voorbarig. Er zijn weliswaar voornemens voor nieuwbouw, maar zeker niet op korte termijn.

De foto van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer ten slotte is per abuis ook bij de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert terechtgekomen.

Gerelateerde onderwerpen