Eindverslag Ronde 1 Apps voor Ouders

Geplaatst door OCO op 27 september 2012

Het doel
In het kort, de Apps voor Ouders Challenge heeft als doel het stimuleren van de ontwikkeling van apps (web en mobiele toepassingen) op basis van open onderwijs data. De beoogde apps zijn gericht op het vergroten van de betrokkenheid van verschillende groepen ouders in Amsterdam. Twee zaken staan voorop:
1. Het vergroten van het besef van ouders van de verscheidenheid aan scholen en hun keuzevrijheid.
2. Het beschikbaar stellen van zo veel mogelijk goede informatie voor ouders op een overzichtelijke, begrijpelijke en gebruiksvriendelijke manier.

De opbrengsten
Via de netwerken van Hack de Overheid en OCO is een diverse groep mensen bijeen gebracht die de Apps voor Ouders Challenge met aandacht volgt en die waar mogelijk expertise inbrengen. Er zijn drie oudersessies georganiseerd die hebben geresulteerd in een concrete lijst van informatiebehoeften van verschillende groepen ouders. Deze zijn leidend bij het vormgeven van de verschillende rondes van Apps voor Ouders Challenge.
Tijdens de Hack de Overheid Hackathon van 16 juli 2012 is de Apps voor Ouders Challenge gepresenteerd aan ontwikkelaars en designers. Dit heeft geresulteerd in drie inzendingen. Op 15 september 2012 zijn de drie apps gepresenteerd aan het netwerk. Tijdens dit event is ook nagedacht over de verschillende vormen van verduurzaming.

De drie apps zijn:
scholenkeuze.nl van het Centrum voor Online Onderzoek
10.000scholen.nl van De Zaak Onderwijs
scholenwijs.nl van Topika

Lees in de download het hele eindverslag

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog