Heb jij een kookdroom?

Geplaatst door OCO op 15 februari 2007

Stichting Kookdroom leidt in samenwerking met restaurant Fifteen Amsterdam jongeren op tot kok en inspireert hen voor een vervolgcarrière in de restaurantwereld.

Combinatie school en praktijk
Stichting Kookdroom biedt jongeren een unieke kans om het koksvak te leren door middel van een combinatie van school en praktijkervaring. Lessen aan een reguliere koksschool worden aangevuld met stages bij top restaurants zoals Krasnapolsky, Vis aan de Schelde, de Compagnon, Vermeer en natuurlijk uiteindelijk restaurant Fifteen Amsterdam.

Stage
Na de eerste 3 maanden gaan de leerlingen een maand fulltime stage lopen bij restaurants in heel Nederland. Tijdens deze stage leren ze hoe het is om te werken in een echte restaurantkeuken. Op die manier zijn ze goed voorbereid voor wat daarna komt; het werken in restaurant Fifteen.

Een toekomst als kok
Na een jaar doen de leerlingen een tweede examen, Basiskok, niveau 2. Na hun tijd bij Fifteen helpen worden alle leerlingen geholpen bij het vinden van een baan in een regulier restaurant. De eerste lichting beëindigde de opleiding in september 2005. Vijftien van de achttien leerlingen deden dit met succes. Veertien van hen zijn nu regulier aan het werk.

Wil jij ook een culinaire toekomst tegemoet gaan? Kijk voor de mogelijkheden op www.fifteen.nl

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog