Ouders willen strengere opvoeding

Geplaatst door OCO op 26 augustus 2007

Bijna twee derde van de ouders vindt dat kinderen strenger opgevoed zouden moeten worden. Negentig procent is van mening dat het op school best wat strenger en gedisciplineerder kan. Bijna twee op de drie ouders pleit voor de ouderwetse rust, reinheid en regelmaat. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek dat J/M, een maandblad voor ouders met schoolgaande kinderen, in zijn septembernummer publiceert.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna tachtig procent van de ouders zich ergert aan andermans kinderen. Zij vinden ze brutaal, asociaal, stiekem en ongehoorzaam. De meeste vaders en moeders vinden echter dat hun eigen opvoedkwaliteiten prima in orde zijn, hoewel ruim tachtig procent toegeeft wel eens een steekje te laten vallen.

Ouders vinden het steeds belangrijker om hun kinderen verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen. Ruim tachtig procent vindt namelijk dat de maatschappij verloedert. Ze maken zich onder meer zorgen over agressie, seks, moslimproblematiek, terreurdreiging en milieuvervuiling. Volgens J/M lijkt het alsof zij dat met hun opvoeding willen rechttrekken.

Meer artikelen over Blog