Stichting Kleurrijke Scholen

Geplaatst door OCO op 26 mei 2008

Stichting Kleurrijke Scholen is in september 2006 opgericht door ouders uit heel Nederland. Allemaal zijn we ouders die bewust onze kinderen op een buurtschool hebben aangemeld. Als je in een gemengde wijk woont is het waardevol als je kind ook in die wijk naar school gaat. Je kind krijgt vriendjes in de buurt en ook wij als ouders krijgen via de school meer binding met onze leefomgeving.

Scholen in gemengde wijken zijn vaak te wit of te zwart. Nederlandse ouders kiezen er daarom vaak voor hun kind buiten de wijk op school te plaatsen of de kinderen gaan ‘automatisch’ naar die ene witte school. Schoolkeuze is een actueel gespreksonderwerp voor jonge ouders. Juist omdat er te witte en te zwarte scholen zijn is de druk groot om al vroeg in te schrijven op de witte school in de buurt. Soms al voor de geboorte.

Steeds meer ouders kiezen er voor om hun kind bewust op een buurtschool te plaatsen. Mocht deze te zwart zijn dan melden zij hun kind aan samen met andere Nederlandse kinderen. Op deze manier ontstaan, zonder opgelegde dwang van bovenaf, gemengde scholen.

Ouders die aan zo’n project beginnen gaan een uitdaging aan die bijna de gehele schooltijd duurt. Om de school gemengd te maken en te houden is heel veel inzet nodig. Stichting Kleurrijke Scholen is opgericht om deze ouders te ondersteunen.

www.kleurrijkescholen.nl

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Links, Blog