5 april 2014: Scholenmarkt 2014

Geplaatst door Menno van de Koppel op 19 maart 2014

Zaterdag 5 april 2014 is er een scholenmarkt in het MCO voor leerlingen die zijn uitgeloot of afgewezen in de eerste ronde. Op deze scholenmarkt, ook wel aangeduid als informatiemarkt, kunnen leerlingen en hun ouders kennis maken met de scholen die nog plaats hebben in de tweede ronde.

Wanneer
zaterdag 5 april 2013

Tijden
De middag wordt ingedeeld in blokken aan de hand van het schooladvies:
12.00-13.30 uur pro, vmbo-b, vmbo-b/k, vmbo-(g)t en vmbo-t/havo
13.30-15.00 uur havo en havo/vwo
15.00-16.00 uur vwo
(waar vmbo-adviezen vermeld staan geldt: met en zonder lwoo)

Waar
Montessori College Oost (MCO), Polderweg 3, 1093 KL Amsterdam.

Speeddate
Op de scholenmarkt kunnen leerlingen (en hun ouders) kennis maken met scholen voor voortgezet onderwijs waar nog plaats is. De kennismaking vindt plaats in de vorm van speeddaten: tussen leerlingen (en hun ouders) en school ontstaat een kort maar levendig gesprek waarin wensen, verwachtingen en aanpak worden uitgewisseld.

2e aanmeldronde
De tweede aanmeldronde loopt van maandag 7 april t/m vrijdag 11 april. Vrijdag 4 april, publiceert de dienst DMO van de gemeente Amsterdam de lijst met beschikbare plaatsen in de tweede ronde, de lijst wordt dan ook op deze website geplaatst. De scholenmarkt wordt net als voorgaande jaren georganiseerd door OCO i.s.m. de OSVO (vereniging van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs). Nadat OCO vijf jaar geleden het initiatief nam voor de eerste scholenmarkt voor uitgelote leerlingen is deze opgenomen in het tijdpad van de Kernprocedure.

Overzicht beschikbare plaatsen
De gemeente Amsterdam heeft op www.amsterdam.nl/naardebrugklas downloads geplaatst met de beschikbare plaatsen in de 2e ronde. Deze overzichten zijn gebaseerd op de gegevens in het elektronische loket (ELKK) die door de scholen zijn ingevoerd. Helaas komen deze gegevens niet altijd overeen met de door de scholen ingevoerde (of door OCO van schoolwebsites overgenomen) cijfers in de widgets met het overzicht van aanmeldingen op deze website. Voor de scholenmarkt zijn de gemeentegegevens aangehouden en gepresenteerd in de tijdsblokken van de scholenmarkt, klik hier voor het programma van de scholenmarkt van 5 april 2014.