Alweer steekpartij met scholieren, nu in Zuidoost

Geplaatst door OCO op 24 oktober 2007

Bij een steekpartij in Zuidoost is woensdagmiddag rond 15.15 uur een 15-jarige jongen gewond geraakt. De steekpartij speelde zich af bij een bushalte bij Gulden Kruis. Het slachtoffer had eerder op de dag ruzie gekregen met twee andere leerlingen op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OBS). Het drietal zette hun ruzie voort bij de bushalte. Daar werd de jongen in elkaar geslagen en meerdere malen gestoken in de borststreek. De leerling kon daarna zelf nog de school binnenstrompelen en alarm slaan.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet van Zuidoost en Onderwijs-wethouder Hennah Buyne hebben woensdagavond een persconferentie op het stadsdeelkantoor gegeven. Zij spraken daar hun afschuw uit over de steekpartij. Sweet en Buyne bezochten de school aan het einde van de middag.

Het ANP meldt dat de toestand van het in het ziekenhuis opgenomen slachtoffer uit het vierde leerjaar van de OSB stabiel is en dat aan het begin van de woensdagavond in Amsterdam Zuid-Oost twee jongens (15) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij.

OSB-directeur Ingrid Janssen is geschokt over het voorval en organiseert donderdag een bijeenkomst voor alle leerlingen. Volgens een persbericht op de website van de school zijn de ouders zo spoedig mogelijk geïnformeerd en verbleven zij bij hun kind in het ziekenhuis. De OSB omschrijft zichzelf als een school met een veilig leefklimaat en een goede sfeer, waar leerlingen leren eventuele problemen via gesprekken op te lossen. Veiligheidsbeleid kent zolang de school bestaat een hoge prioriteit.

Deze steekpartij in Zuidoost vindt plaats nog geen twee weken nadat in Amsterdam-West een 16-jarige leerling voor zijn school door een klasgenoot werd doodgestoken.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog