Asscher geeft prestatie scholen vrij

Geplaatst door OCO op 25 november 2009

In stadsdelen Bos en Lommer en Geuzenveld-Slotermeer zijn nauwelijks basisscholen die voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente die Het Parool vandaag publiceert.

De scholen zijn woedend dat onderwijswethouder Lodewijk Asscher (PvdA) de cijfers publiceert en eigen normen hanteert om te beoordelen of scholen goed zijn. Asscher zou zo een te negatief beeld schetsen van het onderwijs. Asscher hanteert de volgende eisen voor een goede school: maximaal twintig procent van de leerlingen kan niet meedoen aan de citotest; een kwart van de leerlingen gaat naar het havo of vwo en de gemiddelde citoscore ligt op het niveau dat nodig is om zonder meer naar vmbo-t te kunnen.

Slechts 95 van de 208 scholen haalden in 2009 de ‘Asschernorm’. Zevenentwintig scholen halen zelfs niet een van de drie ambities. Veel scholen werken samen met de gemeente aan verbeteringen, Asscher is heel positief over eerste resultaten en de inzet van schoolbesturen en docenten: ”We hebben ook van de inspectie te horen gekregen dat het lezen en rekenen op scholen die meedoen, snel vooruitgaan.” De wethouder vindt dat het ‘overgrote deel van de scholen binnen vier jaar onze ambities moet realiseren’.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog