Baarsjes: Schoolkeuze Spreekuur

Geplaatst door OCO op 9 september 2009

Voor vragen over basisscholen in De Baarsjes kunt u elke dag bellen met het Schoolkeuze Spreekuur: 020-7990019. U kunt natuurlijk ook met OCO bellen voor vragen over schoolkeuze op 020-3306320.

Ouders met jonge kinderen kunnen hier terecht voor deskundig advies over de vraag: welke type onderwijs past het best bij mijn kind? “Ouders willen allemaal het beste voor hun kind. Maar wat dat is verschilt per kind”, aldus Godfried Lambriex, stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes. “Sommige kinderen werken bijvoorbeeld makkelijk zelfstandig, andere kinderen hebben meer structuur nodig. Bij ons spreekuur gaan we uit van de mogelijkheden en voorkeuren van het kind en de wensen van de ouders.

Het Schoolkeuze Spreekuur wordt uitgevoerd door onderwijsadviseurs van het ABC, een expertisecentrum voor onderwijs. De adviseurs zijn goed op de hoogte van alle scholen in Amsterdam West en geven onafhankelijk advies. “Het is voor veel ouders en kinderen prettig om een school in de buurt te hebben. Dan kunnen kinderen op straat spelen met hun klasgenootjes. Andere ouders vinden het schooltype een belangrijkere overweging. Vaak blijkt het allebei te kunnen, want er is veel keus dicht bij huis”, aldus Christa Compas, directeur van ABC Onderwijsadviseurs.

Lambriex: “We hebben de afgelopen jaren bijzonder veel in het basisonderwijs geïnvesteerd. Dat zie je terug in de stijgende CITO scores. En meer algemeen in het feit dat steeds meer ouders een school in De Baarsjes kiezen. Nu zou ik het liefst alle ouders persoonlijk gaan vertellen hoe ze de school kunnen vinden die het best bij hun kind past. Dat gaat me helaas niet lukken, maar iedereen krijgt dus wel de gelegenheid zich met een persoonlijk gesprek goed te informeren.”

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog