Calandlyceum sportiefste school van Amsterdam

Geplaatst door Sacha Witjas op 2 maart 2016
Het Calandlyceum mag zich twee jaar lang de sportiefste VO-school van Amsterdam noemen. Op 14 april 2016 zal het Calandlyeum Amsterdam vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing van de sportiefste school van Nederland.

Het Calandlyceum in Nieuw- West is verkozen tot de sportiefste school van Amsterdam 2016. Op donderdag 4 februari 2016 vond de verkiezing van de ‘Sportiefste school voor voortgezet onderwijs van Amsterdam’ plaats in Sporthallen Zuid. Het Calandlyceum mag zich nu twee jaar lang de sportiefste VO-school van Amsterdam noemen. Het Calvijn College werd tweede en het Montessori College Oost eindigde op de derde plaats. Een vakjury, bestaande uit afgevaardigden van de afdelingen Sportstimulering van de gemeente Amsterdam, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding en de Hogeschool van Amsterdam/Academie voor Lichamelijke Opvoeding, beoordeelde de genomineerde scholen. De scholen hebben een waardecheque gekregen, die zij kunnen gebruiken om hun sportieve ambities te realiseren.

Landelijke verkiezing

Op 14 april 2016 zal het Calandlyceum Amsterdam vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing ‘Sportiefste school van Nederland.’ Deze verkiezing zal op de Hanzehogeschool (ALO) in Groningen plaatsvinden. Het Calandlyceum denkt een goede kans te maken, schooldirecteur Jan-Mattijs Heinemeijer zegt:

“Sport zit in ons DNA en daarom denken wij dat wij de sportiefste school van Nederland zijn!”

Sport op het Calandlyceum

Alle leerlingen op het Calandlyceum volgen lichamelijke opvoeding en een op de drie doet daar ook iets extra’s mee. Dat kan via de sportklassen in de onderbouw, via vakken als Bewegen, Sport en Maatschappij of als topsporter. Het Calandlyceum is de enige Topsport Talentenschool van Amsterdam. Leerlingen kunnen het beoefenen van een topsport combineren met het volgen van onderwijs.

Gerelateerde onderwerpen