Cohen opent nieuwbouw CSB

Geplaatst door OCO op 8 oktober 2009

Woensdag 7 oktober 2009 opende burgemeester Job Cohen de nieuwe vleugels aan het gebouw van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert.

De burgemeester werd rondgeleid door rector Henk Ligthart door de twee nieuwe vleugels, de blauwe en de oranje vleugel. Daar waren leerlingen aan het werk in een muzieklokaal, een tekenlokaal, een gymzaal en een fitness-ruimte (voor leerlingen en docenten). De school had bewust voor deze manier om het gebouw te openen gekozen zodat ook de leerlingen in contact zouden komen met de burgemeester. De rondgang werd in beeld gebracht door een camera die in live verbinding stond met een scherm in de aula waarop de genodigden de burgemeester konden volgen.

Terwijl Job Cohen werd rondgeleid hield Bob van de Ven, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Cedergroep (het schoolbestuur van de CSB), een korte toespraak waarin hij memoreerde dat de raad van toezicht twee├źnhalf jaar geleden een aantal moeilijke beslissingen heeft moeten nemen om de school uit de toenmalige problemen te helpen. Dankzij de inzet van de docenten en de nieuwe directie presteert de school weer beter, neemt het leerlingenaantal weer toe en groeit de vwo-afdeling.

Ook het bestuurskantoor van de Cedergroep heeft zijn intrek genomen in de nieuwbouw van de CSB.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog