Dijksma denkt over waarschuwingsbrieven

Geplaatst door OCO op 20 november 2008

Ouders van kinderen die op een school zitten waarvan de kwaliteit onder de maat is, moeten daarvoor gewaarschuwd worden. Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) zoekt naar manieren om dat te regelen. Dat zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over islamitisch onderwijs.

Dijksma was onlangs op werkbezoek in Groot-BrittanniĆ«, waar de onderwijsinspectie alle ouders een brief stuurt als een school als zwak wordt aangemerkt. “Ik weet niet of wij zoiets kunnen gaan doen, maar ik zou daar wel over willen nadenken”, zei de staatssecretaris.

De Rotterdamse wethouder van onderwijs Leonard Geluk (CDA) werd eerder dit jaar door de rechter op de vingers getikt toen hij de ouders van leerlingen van de islamitische school Ibn Ghaldoun een brief had gestuurd. De rechter oordeelde dat de wethouder ouders wel had mogen waarschuwen dat de onderwijsinspectie de school als zeer zwak had bestempeld. Maar dat hij de fout was ingegaan met een oproep aan ouders om hun kinderen van school te halen. Wat de rechter de wethouder ook kwalijk nam was dat hij de ouders van leerlingen van de vier andere zwakke scholen in Rotterdam geen brief had gestuurd.

Meer artikelen over Blog