Flevoparkschool geeft workshops aan ouders

Geplaatst door OCO op 21 maart 2011

Jaren ging het niet goed met de Flevoparkschool in Amsterdam Oost: personeel en ouders waren ontevreden, er meldden zich minder nieuwe leerlingen – en de school kreeg van de onderwijsinspectie het predicaat ‘zwak’. Die tijd is nu echt ten einde.

Door hard werk en met hulp en advies van de mensen van KBA, de door wethouder Asscher opgezette Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam, begon de school aan een verbetertraject. Dat werpt zijn vruchten af. Wie nu door de school loopt, proeft een geheel andere sfeer dan voorheen. De school boekt goede resultaten.

Daarom organiseert de school aanstaande woensdagmiddag 23 maart workshops voor ouders. Terwijl hun kinderen buiten deelnemen aan een activiteitenprogramma, volgen ouders binnen een door hen zelf gekozen programma van workshops. Buiten de workshoprondes is er genoeg gelegenheid om elkaar te spreken: stadsdeelbestuurder Lieke Thesingh (portefeuillehouder onderwijs) gaat ook met de ouders in gesprek en de gloednieuwe ouderkamer zal feestelijk worden geopend door het stadsdeel.

Directeur Hans Gigengack: “Wij zijn heel hard bezig met het verbetertraject. Het is van belang dat we ouders daar regelmatig van op de hoogte houden. Niet alleen door brieven in de schooltas van hun kinderen te stoppen, maar ook door met ze in gesprek te gaan.”

Meer artikelen over Blog