Leerling bewusteloos na kopstoot

Geplaatst door OCO op 5 maart 2008

Leerling bewusteloos
Bij een ruzie tussen twee 15-jarige scholieren op het Calandlyceum in Osdorp raakte een van de jongens bewusteloos toen hij een kopstoot kreeg. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis. Waar de ruzie over ging is onbekend.

Positief: openheid op schoolwebsite
Naar aanleiding van het geweldsincident vermeldt de schoolwebsite het volgende:
“Op woensdag 5 maart 2008 heeft op school een vervelend incident plaatsgevonden. Tussen twee leerlingen ontstond een ruzie, waarbij een jongen een kopstoot heeft uitgedeeld aan een andere jongen. Het slachtoffer is daarbij ongelukkig gevallen en raakte buitenwesten. Hulp was bijna direct aanwezig en een ambulance is gebeld. Deze was snel ter plekke en met andere collega‚Äôs is adequaat opgetreden. Besloten werd de jongen, die ondertussen was bijgekomen, voor onderzoek naar het ziekenhuis te brengen. Daar is geconstateerd dat het slachtoffer een hersenschudding heeft. Gelukkig is er geen sprake van blijvende schade. Het incident is gemeld aan de politie en deze heeft inmiddels met de dader gesproken.”

Nieuws
Een nieuwsbericht over dit geweldsincident is via het ANP verspreid naar onder andere AT5 en Het Parool. Nadat in 2007 uit een analyse van landelijke gegevens over incidenten op scholen duidelijk werd dat scholen niet altijd aangifte doen of ouders op de hoogte stellen lijkt het erop dat de nieuwsmedia extra alert zijn op geweldsincidenten op scholen.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog