‘Leuk om met media bezig te zijn’

Geplaatst door Loeka Oostra op 21 februari 2016
Badr op de open dag van het Media College Amsterdam
OCO bezocht een open dag van het Mediacollege Amsterdam in Zuid, een vakschool voor Media, Vormgeving en ICT. Veel scholen met dit aanbod zijn er niet in Nederland: een van de geïnterviewden is zelfs bereid te verhuizen om hier les te kunnen volgen!

Quincy (12), Zuidoost, vmbo-k advies

‘Ik heb een uurtje op de open dag rond gelopen en ik weet nu al de weg: dat is handig. Als ik op een open dag ga kijken vind ik het belangrijk dat de school overzichtelijk is.

Het hoeft van mij ook geen grote school te zijn waar ik heen ga, als het maar gezellig is. Daar let ik dan ook op als ik naar een open dag ga.

Eigenlijk wil ik niet specifiek iets met media gaan doen later, maar de ICT die ze hier geven schijnt heel goed te zijn. Mijn vader werkt ook in die sector en hij vertelt er altijd leuke verhalen over.

Het is een tweede keus, want het allerliefste zou ik politieagent willen worden, net als mijn oom. Dan maakt het dus niet zoveel uit naar welke middelbare school ik ga. Het meeste zin heb ik in de vakken wiskunde en sport. Als politieagent moet je een goeie conditie hebben.

Als ik uit alle scholen zou mogen kiezen, zou ik het liefst naar Open Scholengemeenschap Bijlmer gaan. Het Mediacollege is 20 minuten fietsen van mijn huis, het OSB maar vijf. Ook ken ik daar al een paar mensen.’

Diego (11), Gouda, vmbo-k advies

‘Ik woon in Gouda, maar mijn moeder zegt dat ze best wil verhuizen als ik deze school leuk vind. Ik ben ook wezen kijken op het Grafisch Lyceum in Rotterdam, maar daar hebben ze geen leerweg ondersteuning. Dat heb ik wel echt nodig. Gelukkig ben ik al best wel vaak in Amsterdam te vinden, want ik doe de music academy hier. Zo ken ik de stad al een beetje, en ook al wat vrienden.

Het Mediacollege vind ik er heel mooi uitzien. Ze hebben in de hal een drukkerij, waar je T-shirts kunt laten drukken. Ook lieten ze net zien hoe je muurstickers maakt, dat zou ik ook wel willen. De leukste vakken lijken me tekenen, sport en filosofie. Dat laatste lijkt me vooral heel leuk om te leren. Ik ben in mijn vrije tijd heel erg creatief, met dans en zingen. Ik hoop dat ze daar ook veel aandacht aan besteden op deze school. Ik vind het in ieder geval belangrijk dat de school veel creativiteit uitstraalt en dat iedereen zichzelf kan zijn.

Als het goed is hoeft er niet geloot te worden op het Mediacollege, omdat het een vakschool is. Dat zou de spanning van de loting wel voor een groot deel weghalen.’

Badr (12), Oud-West, vmbo met lwoo

‘Ik vind het heel leuk om met media bezig te zijn, vandaar dat ik vandaag naar de open dag van het Mediacollege kom. In mijn vrije tijd maak ik video’s: soms maak ik vlogs over wat ik aan het doen ben en ik maak ook gamerecensies. Het lijkt me leuk om op deze school nog meer nieuwe dingen te leren, zodat ik daar steeds beter in kan worden.

Om die reden heb ik ook heel veel zin in het vak Engels, want het is belangrijk dat je goed Engels praat. Dan bekijken meer mensen je filmpje. Ook de exacte vakken en ICT lijken me leuk, want ik denk dat ik daar nog beter door kan worden.

Op een open dag kijk ik vooral wat een school allemaal te bieden heeft. Of mijn vrienden meegaan vind ik niet zo belangrijk. Het is wel gezellig, maar je komt op school om iets te leren.’

Dewi (11), Holendrecht, vmbo-b advies

‘Ik weet nog niet zo goed wat ik later zou willen worden: advocaat of iets met computers en programmeren. Als ik voor dat laatste zou kiezen, zou het Mediacollege heel goed bij mij passen. Ik ben nu al veel bezig met tekst en ik hou heel erg van media en de techniek erachter. Daarom ben ik vandaag op deze open dag.

In totaal ga ik bij vijf scholen kijken, waar ik vooral let op de docenten. Ik vind het belangrijk dat zij slim zijn en jou dingen kunnen leren op een goede manier. Van alle scholen waar ik tot nu toe ben geweest zag ik dat het beste bij Panta Rhei: daar bieden ze heel veel extra bijlessen aan en ik denk dat ik daar het meeste kan leren.

Nu ben ik vooral goed in begrijpend lezen, maar op de middelbare school hoop ik nog beter te worden in Engels. Dat vind ik leuk, want dan kun je met mensen uit het buitenland praten.’

Lizzy (13), Weesp, vmbo-t advies

‘Ik zit nu al op een middelbare school in Weesp, maar zou het liefst de overstap maken naar het Mediacollege. Ik ben heel creatief en vooral veel bezig met tekst en schrijven. Ik hoorde dat ze hier bezig zijn met het vak redactie. Daarom zou ik het liefst wisselen van school, zodat ik hier in de derde klas kan beginnen.

Ik schrijf nu al veel liedjes en het liefst zou ik later een boek schrijven over mijn eigen leven. Op de middelbare school in Weesp krijg ik niet de bijles die ik bij vakken nodig heb, dus ik let er op de open dag goed op dat ze dat op het Mediacollege wel aanbieden. Ook vind ik de begeleiding van de docenten belangrijk als het gaat om het vinden van een vervolgstudie of zelfs een baan.

Ondanks dat het een half uur reizen is het met openbaar vervoer, zou ik heel graag naar deze school willen. Ik ken er niemand, maar hoop dat ik snel weer nieuwe vriendinnen maak.’

Ook bezig met schoolkeuze? Gebruik ‘Mijn Voorkeurslijst’ om je schoolbezoeken te plannen, notities te bewaren en je voorkeurslijst te ordenen.

 

Meer artikelen over Blog