Meer groente en fruit op school

Geplaatst door OCO op 3 oktober 2007

In Amsterdam doen al 32 schoollocaties mee aan het Amsterdamse SchoolGruiten project dat wordt uitgevoerd en ondersteund door de GGD Amsterdam. SchoolGruiten is een landelijk programma voor basisscholen dat is gericht op het stimuleren van kinderen en ouders om meer groenten en fruit te eten. SchoolGruiten staat voor Groente en Fruit eten op school. De kern van het programma is dat leerlingen op twee vaste dagen in de week samen fruit of groente eten in de klas.

Het stimuleren van gezond eten is een belangrijk aandachtsgebied van de GGD Amsterdam, mede gezien de snelle toename van het aantal kinderen en volwassenen met overgewicht. Daarom heeft de GGD besloten om, in samenwerking met het landelijke steunpunt en groenten- en fruitleverancier Freshweb, SchoolGruiten in Amsterdam vorm te geven en financieel te ondersteunen. De GGD Amsterdam wil zich met SchoolGruiten in eerste instantie op achterstandsscholen richten, aangezien er een duidelijke relatie bestaat tussen lagere sociaal economische status en overgewicht.

Positieve ervaringen bij eerste 23 scholen
In april 2007 zijn de eerste 23 scholen met het SchoolGruiten gestart. Uit een korte evaluatie bij deze scholen bleek dat zij bijna allemaal GGD Amsterdam.

Meer informatie
SchoolGruiten is een programma voor alle basisscholen in Nederland. Ook basisscholen die niet door de GGD worden benaderd en gefinancierd kunnen gaan gruiten. Meer informatie is te vinden op www.schoolgruiten.nl of via de ‘Gruitlijn’, tel. 079-3470810.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog