OCO op bezoek bij Hubertus Vakschool

Geplaatst door OCO op 7 oktober 2010

Op maandag 4 oktober 2010 heeft het OCO-team de Hubertus Vakschool bezocht. Het doel van het bezoek is het verzamelen van meningen van leerlingen over hun school. Door middel van de sterrenkaart met zes vragen enquêteert OCO de leerlingen. Leerlingen geven via sterren hun waardering voor onder andere het onderwijs, de docenten en de kantine.

Tevreden leerlingen
69 leerlingen hebben dit jaar sterren gegeven aan de Hubertus Vakschool. De school krijgt van zijn leerlingen gemiddeld 4 sterren. Vorig jaar kreeg de school nog 3 sterren.

Is de kantine goed?
De school zet wel nog vraagtekens bij de vraag ‘Is de kantine goed?’. Volgens de school kunnen de leerlingen deze vraag op twee manieren interpreteren, bijvoorbeeld:
1. De kantine verkoopt geen frikadellen, dus de kantine krijgt één ster;
2. Of de eerstejaars zijn verplicht om tijdens de pauze in de kantine te blijven, dus krijgt ook één ster.
In de resultaten van het bezoek blijkt dat leerlingen best positief zijn over de kantine (gemiddeld 3 sterren) OCO zal toch kijken in de evaluatie na alle bezoeken of de vraag aangepast moet worden.

Opvallend
Verder viel het op dat OCO bekend is bij de leerlingen. Zelfs één van de leerlingen legde haar klasgenoot uit hoe zij de sterrenkaart moest invullen. Ook leuk om te weten is dat Marco Borsato en Gregory Sedoc volgens de leerlingen op deze school hebben gezeten.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog