Osdorpse leerlingen dromen over toekomst

Geplaatst door OCO op 7 november 2007

‘Het gaat niet om je afkomst, maar om je toekomst. Een toekomst die we niet langer gaan voorspellen maar mogelijk maken!’. Met die woorden stapt Mohammed Chaara groep 8 van basisschool Visser ’t Hoofd in Osdorp binnen. Stadsdeel Osdorp heeft Chaara gevraagd om in totaal 14 scholen in Osdorp te bezoeken met het project ‘Paspoort naar je toekomstdroom’. Tijdens vier lessen praat hij met de leerlingen over hun toekomst en hun dromen. Hij helpt hen bij hun zoektocht naar hun identiteit, talenten en kwaliteiten. Chaara werkt met gouden tips: ‘ga op tijd naar bed, eet gezond en heb een droom!’.

De in Osdorp wonende Chaara is van Marokkaanse komaf en heeft een glanzende carrière opgebouwd als acteur in film- en tv-producties. En zoals hij het zelf zegt ‘Als ik het kan, dan kun jij het toch ook!?’.

Ook ouders krijgen les van de acteur. Het doel van deze speciale ouderbijeenkomsten is het bewustmaken van ouders van de rol die zij vervullen bij de toekomstdromen van hun kinderen. Bij de ouderbijeenkomsten zijn de medewerkers van de opvoedondersteuning van het Ouder en Kind Centrum (OKC) betrokken.

Het project ‘Paspoort naar je toekomstdroom’ loopt tot eind februari 2008. Dan hebben in totaal 70 groepen 8 van diverse basisscholen in Osdorp, Slotervaart, Bos en Lommer en Geuzenveld de lessen van Chaara gekregen. Koers Nieuw West betaalt het project en is een samenwerking tussen de stadsdelen Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Bos en Lommer. Het is in het leven geroepen om de positie van bewoners in Nieuw West binnen tien jaar op het zelfde sociaal-economische peil te brengen als de gemiddelde inwoner van Amsterdam.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog