Ouders luiden noodklok over De Brink

Geplaatst door OCO op 20 juni 2011

Een groep ouders met kinderen op basisschool De Brink in Amsterdam Zuidoost is bezorgd. Sommige leerkrachten zouden volgens de ouders slecht presteren. ‘’Leerlingen worden in de klas vergeleken met apen, en horen dat zelfs ratten en muizen beter kunnen leren dan zij”, meldt een van de ouders aan dichtbij. De ouders hebben zich verenigd in Parents United en willen vanuit dat platform het recht van hun kinderen op goed onderwijs veiligstellen. Parents United gaat woensdag om 08.15 uur actievoeren op het schoolplein.

Slecht functioneren
Naar de mening van de ouders wordt onvoldoende daadkrachtig ingegrepen als leerkrachten niet goed functioneren. Bovendien vallen veel lessen uit en vinden ouders binnen de school onvoldoende gehoor voor hun klachten.

Apen en muizen
De directe aanleiding voor de ouders om tot actie over te gaan is dat nu al langere tijd een leerkracht disfunctioneert. “Leerlingen worden in de klas vergeleken met apen, en horen ze dat zelfs ratten en muizen beter kunnen leren dan zij”, meldt een van de ouders. Een andere ouder vult aan: “Mijn kind komt thuis en vertelt dat de leerkracht het over ‘kankerzooi’ heeft.” De leerkracht blijkt ook een keer in de winter bij vorst het raam te hebben opengezet om de kinderen te straffen.

Geen maatregelen
De ouders zijn ontevreden omdat er aan hun verzoek een entreetoets af te nemen, om zo het leerniveau van de kinderen te kunnen vaststellen, geen gehoor wordt gegeven. Herhaaldelijk aan de kaak stellen van deze en andere misstanden, bij schoolleiding en politiek, leidt niet tot het nemen van maatregelen.

‘We betreuren dit’
Sonja Rienks, directrice van De Brink reageert verbaasd op het verhaal van de ouders. ”Onze basisschool staat goed aangeschreven en biedt voldoende kwaliteit. We staan onder regulier toezicht en zijn onderdeel van een kwaliteitstraject voor basisscholen in Zuidoost. We doen hier ontzettend ons best om die kwaliteit te waarborgen,” aldus Rienks tegen dichtbij.

Toch kan het voorkomen dat er incidenteel kinderen naar huis worden gestuurd. ”Soms zijn er op hetzelfde moment meerdere leerkrachten ziek en kan er voor sommige leerlingen op dat moment geen les worden gegeven, dat ontken ik niet.” Over de apenvergelijkende leraarkracht wilde de directrice geen uitspraken doen.

Ouders die meer willen weten over Parents United of zich willen aansluiten kunnen een mail zenden naar het volgende e-mailadres: parents-united@live.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog