Overblijfkracht doodgestoken in Oud-Zuid

Geplaatst door OCO op 26 maart 2009

Dinsdag 24 maart 2009 heeft tussen de middag op het schoolplein tussen de Amsterdamse Montessorischool, de Willemsparkschool en de Tweede Daltonschool een even schokkend als dramatisch incident plaatsgevonden. Een 69-jarige overblijfkracht is op het plein door een onbekende neergestoken en ter plaatse overleden. Over de toedracht is nog niets bekend, de dader kon na de steekpartij ontvluchten. Donderdag 26 maart maakte de politie bekend dat een 30-jarige Amsterdammer, in het bezit van een mes, als verdachte is aangehouden in de omgeving van het metrostation Amstelveenseweg.

Getuigen
Getuigen van dit ernstige incident is verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844. Volgens berichten in de media (o.a. www.depers.nl, www.hetparool.nl) is de steekpartij gezien door kinderen die tijdens de middagpauze buitenspeelden. AT5 meldde dat een speciaal team van de kinder- en zedenpolitie de piepjonge getuigen op een speciaal daarvoor ingerichte plek verhoorde en nazorg verleende.

Traumahulp
Direct na het steekincident schreef de schoolleiding van de betrokken scholen in een brief aan de ouders zich te bezinnen op mogelijke begeleiding van leerlingen, personeel en overblijfkrachten. Dinsdagmiddag bevatten de websites van de drie aan het plein gelegen scholen nog geen verdere informatie voor ouders. OCO adviseert ouders van leerlingen met vragen over eventuele traumahulp nadere berichten van de scholen af te wachten. Een woordvoerder van de politie adviseerde OCO ouders die met dringende vragen rond traumahulp zitten te wijzen op ondersteuning door Bureau Slachtofferhulp, tel 0900- 0101, website www.slachtofferhulp.nl. Ouders kunnen eventuele vragen ook mailen naar secr@vios-amsterdam.nl, VIOS staat voor expertisecentrum Veilig in en om School.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog