Parool: gymnasia minder populair

Geplaatst door OCO op 16 maart 2010

Volgens Het Parool is de belangstelling voor het categorale gymnasium in Amsterdam dit jaar afgenomen. Uit de aanmeldingsronde voor het voortgezet onderwijs die op 12 maart sloot, blijkt dat vooral de lycea aan populariteit winnen.

Lycea in Zuid het meest populair
Bij lycea in Zuid moeten dit jaar ruim 350 leerlingen worden uitgeloot. Het gaat om het Spinoza Lyceum (ongeveer 130), het Amsterdams Lyceum (60), het Montessori Lyceum (35), Fons Vitae (80) en de Gerrit van der Veen (50). De categorale gymnasia (het Vossius, het Barlaeus, het Ignatius en het 4e Gymnasium) zullen gezamenlijk ongeveer twee volle klassen (70 leerlingen) moeten uitloten. Dat is één klas minder dan vorig jaar.

Het Vossius Gymnasium is van de vier gymnasia het minst in trek en kan nog leerlingen plaatsen. Het 4e Gymnasium is het populairst; het moet 32 kinderen uitloten. De loting zal bij de meeste scholen in de eerste week van april gebeuren. Het Cygnus Gymnasium Cygnus Gymnasium in de Watergraafsmeer, dat ruim 100 kinderen heeft ingeschreven, zal niet loten. Deze school betrekt volgend schooljaar een nieuw gebouw aan de Wibautstraat en neemt alle kinderen aan.

Meer artikelen over Blog