Parool Schoolgids 2015: Montessori College Oost

Ismail Maiz en Jennifer Jerka, foto Mats van Soolingen

Na school gewoon doorzingen

Het nieuwe muzieklokaal van het Montessori College Oost (MCO) staat buiten de schooluren ook open voor leerlingen die het leuk vinden na de bel nog iets te doen met zang, dans, of het assortiment nieuwe instrumenten.

Tweedeklasser Jennifer Jerka (13) liep hier meteen warm voor toen ze het MCO leerde kennen. “En dan vooral de zanglessen. Ik zing graag, bijvoorbeeld liedjes van Cher Lloyd. We hebben een goede docent, die veel stemoefeningen geeft. Tijdens de extra muzieklessen kun je je echt uitleven.”

Voordat ze zich inschreef op het MCO had Jennifer een openlesjesdag bezocht. “Vooral wiskunde vond ik toen leuk. De meester was aardig en had veel humor.” Dat vindt ze nog steeds. “Ook als hij boos wordt, kan hij daarna gewoon weer lachen.”

‘Deze school geeft je echt de tijd om je te ontwikkelen’

Dat het lesrooster vol staat met afkortingen viel haar wel even tegen. “Ik snapte er niets van.” En telkens een ander lokaal en andere docent, daar zag ze tegenop. Maar dat viel in de praktijk wel mee.”

Het MCO is een gezellige school met een goede sfeer, vindt ook vierdeklasser Ismail Maiz (16). “Deze school geeft je bovendien echt de tijd om je te ontwikkelen.”

“Ik had een vmbo-basisadvies en dacht dat ik niet verder zou kunnen studeren. Maar als je hier ergens moeite mee hebt, krijg je veel RT (remedial teaching – HR). De docenten willen echt dat je je diploma haalt. Zij hebben mij ervan overtuigd dat ik hierna verder moet leren.”

Ismail werd vorig jaar gekozen in de leerlingenraad. Hij is tevreden met de invloed die hiervan uitgaat. “Als een verzoek van ons redelijk is, wordt het besproken.”

Feesten organiseren is ook het werk van de raad. Eén van de belangrijkste is het jaarlijke open podium: MCO’s Got talent. Jennifer heeft daar in de eerste klas ook al aan meegedaan. “Feelings zong ik toen. En oefenen deed ik natuurlijk op school.”

Klik hier voor uitgebreide schoolinformatie over het Montessori College Oost.