Pedagogische hulplijn vanaf 20-08

Geplaatst door OCO op 31 juli 2007

Pedagogische hulplijn: 0900-538 43 96 (0900-jeugdzorg)

De particuliere jeugdzorg organisatie INJEZO Intensieve jeugdzorg start op 20 augustus 2007 een pedagogische hulplijn. Deze telefoonlijn is dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 21.00 u. Aan de telefoon zitten gediplomeerde orthopedagogen.

Als voorbeelden van vragen worden onder meer genoemd:
* Mijn kind is 7 en plast nog steeds in bed.
* Mijn zoon/dochter is bang bij slapen gaan.
* Mijn kind wordt gepest op school.
* Mijn kind luistert niet naar me.
* Mijn kind vraagt negatieve aandacht.
* Mijn kind heeft een drugs/alcohol probleem.

Mede-initiatiefnemer Jordy Hollewand zegt in Zorg en Welzijn: ‘Door middel van INJEZO en de pedagogische hulplijn kunnen we aan gezinnen met kleine problemen snel hulp bieden. Zwaardere probleemgezinnen kunnen worden doorverwezen voor een consult met bijvoorbeeld een pedagoog’.

Zie ook de website van INJEZO

Meer artikelen over Links, Blog