Scholieren starten strijd om kwaliteit!

Geplaatst door OCO op 25 september 2007

Leerlingen van verschillende scholen hebben gestaakt of zijn van plan om te staken omdat ze ontevreden zijn over hun onderwijs. Dit meldt het LAKS. Scholieren klagen over nutteloze lessen, roosters als gatenkaas en organisatorische chaos op school. De kabinetsplannen voor de komende periode leiden niet tot verbetering.

Op de website www.onderwijstijd.nlkomen de laatste tijd veel klachten binnen over nutteloze lessen. “De bezuinigingen op het onderwijs en de stugge houding van de staatssecretaris wat betreft de urennorm voor het voortgezet onderwijs zullen de klachten alleen maar doen toenemen. Wij begrijpen dan ook dat scholieren tot actie over gaan.”, aldus Sywert van Lienden, voorzitter van het LAKS. Het LAKS ondersteunt scholieren die een staking organiseren door tips te geven en de scholen die zich melden te bezoeken.

De nieuwe onderwijsbegroting die is gepresenteerd zal leiden tot nog meer afname van goede lessen. De staatssecretaris kiest voor het handhaven van de urennorm, maar dat kan alleen als er geïnvesteerd wordt in docenten en kwaliteit van lessen. De regering investeert te weinig in de scholier zelf en de basis van goed onderwijs, maar te veel in bijzaken en experimenten.

Het LAKS hoopt dat de politici in Den Haag nu echt luisteren naar de eisen van scholieren en daarom de plannen, zoals die er nu liggen, in de komende maand aanpassen. Den Haag zal meer geld moeten vrijmaken en schooldirecties moeten dit geld besteden aan betere roosters, betere leraren en betere lessen. Wanneer de scholieren niet snel serieus worden genomen, kan het LAKS zich voorstellen dat er meer acties zullen volgen.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is een organisatie van, voor en door scholieren. Het LAKS organiseert activiteiten, informeert en vertegenwoordigt scholieren in de ruimste zin van het woord.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog