Toch gymnasium voor iedereen?

Geplaatst door OCO op 11 april 2008

De acties van het comité Gymnasium voor iedereen hebben ertoe geleid dat het Cygnus Gymnasium in de Watergraafsmeer bereid is een extra klas (boven de geplande 3) te openen voor de uitgelotenen van het Barlaeus. Wel heeft de rector van het Cygnus de voorwaarde gesteld dat minimaal 10 kinderen zich melden. De 22 uitgelote leerlingen van het Barlaeus krijgen een voorrangsplaats, indien zij zich in de flitsronde na de loting bij het Cygnus melden. Een aantal uitgelotenen van het Amsterdams Lyceum kunnen er wellicht ook nog een plekje vinden – maar zij zullen dit zelf moeten bespreken met deze school.

Daarnaast heeft het 4e Gymnasium nu kunnen vaststellen dat er nog 7 plekken beschikbaar zijn. Ook hier hebben de uitgelotenen van het Barlaeus een voorrangspositie. Toewijzing gaat op basis van het uitlotingsnummer dat 15 april wordt toegewezen. De zgn. tweede keus die eerder op de inschrijvingsformulieren is aangegeven is hierbij niet van belang. Elke uitgelote leerling die 15 april in de flitsronde aangeeft dat hij/zij naar het 4e wil komt in aanmerking, indien het uitlotingsnummer hoog genoeg is.

Het comité is blij met deze oplossing maar blijft in overleg met de betrokken partijen, vooral met het oog op de toekomst: “Er moet echt meer capaciteit komen, snel een nieuw gymnasium of vergelijkbaar hoogkwalitatief zelfstandig onderwijs, en wij ouders zullen daarbij nodig zijn. Loten mag niet meer gebeuren in de toekomst!”

Meer artikelen over Blog