Wij geven ouders kennis waardoor ze sterker staan

Talitah

Naam: Talitah Postma
Functie: Medewerker Vraagloket

Wat doe je bij OCO?
Wij helpen bij het vraagloket alle ouders met vragen over onderwijs in Amsterdam.

Wat is je achtergrond?
Met onderwijs heb ik altijd al iets gehad. Vroeger wilde ik graag juf worden en later geschiedenisdocent. Nog steeds wil ik in mijn beroep graag iets doen waar ik iets voor kinderen kan betekenen.Op dit moment studeer ik Sociaal Juridische Dienstverlening, dit sluit goed aan bij wat ik bij OCO doe.

Wat vind je de toegevoegde waarde van OCO?
Regelmatig merk ik dat ouders geen informatie krijgen van de school. Een voorbeeld hiervan is dat ouders een gesprek aanvragen bij de directeur waarop de directeur dit weigert. Dan is het fijn dat OCO er is en ouders kan steunen. Juridisch gezien weten ouders ook slecht wat hun rechten zijn ten opzichte van school. Vaak maakt de school hier gebruik van, doordat wij ouders de kennis geven staan ze sterker.

Waar blink je op werkgebied in uit?
Ik ben heel eerlijk en maak het niet moeilijker of mooier dan het is.

Wat is je favoriete plek in Amsterdam?
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een mooie plek waar je tot rust kan komen.

Wie was jouw favoriete leerkracht?
Juf Marta in groep 7, zij heeft gezorgd dat ik naar de HAVO kon terwijl mijn eigen leerkracht daar niet in geloofde. Daar ben ik haar nog heel dankbaar voor.

Hoe ziet jouw school van de toekomst eruit?
Hopelijk bestaat er ooit een school waar kinderen de juiste aandacht krijgen waar alle onderwijsprofessionals zorgen dat een kind tot leren komt. Dat kinderen de juiste aandacht krijgen. Hoeveel aandacht dat is verschilt per kind.

Heb je een praktische tip voor Amsterdamse ouders?
Wanneer je een probleem hebt met school blijf dan altijd praten. Praat het liefst met school, maar als dat niet lukt bijvoorbeeld met instanties zoals OCO.