17 april 2019: Hoge verwachtingen

Geplaatst door OCO op 10 april 2019
OCO organiseert i.s.m. Wit aan Zet op woensdagavond 17 april 2019 om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger de bijeenkomst Hoge verwachtingen. Krijgen alle leerlingen het schooladvies dat ze verdienen? Hoe kunnen hoge verwachtingen leiden tot gelijke kansen?

Programma

Na de meivakantie horen kinderen in groep 8 de uitslag van de Eindtoets. Bij een hogere score dan hun schooladvies hebben ze recht op ’heroverweging’ van het advies. Kennis van rechten en plichten empowert ouders en leerlingen. Maar voor gelijke kansen is meer nodig: goed onderwijs begint, letterlijk, met hoge verwachtingen. De onderwijsinspectie heeft de afgelopen jaren laten zien dat het Nederlandse onderwijsstelsel niet emancipeert maar ongelijkheid reproduceert. Landelijk en lokaal is nieuw beleid op komst voor de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Kan het beter?

Reserveren

Pakhuis de Zwijger werkt met ‘pay as you like. Reserveren is wel nodig,  graag via de website van Pakhuis de Zwijger.

Gasten

Met onder anderen: Jerry Afriyie (Wit aan Zet, Nederland wordt beter), Fatima Boutaka (leerkacht), Tirza de Fockert (gemeenteraadslid in Amsterdam voor GroenLinks), (Abdelhamid Idrissi (Studiezalen en Amsterdammer van het jaar), Sultan Göksen (docent Marcanti College), Carl Steinmetz (psycholoog en filosoof, Expats and immigrants b.v.), Dehlia Timman (gemeenteraadslid in Amsterdam voor D66), Lisa Westerveld (Tweedekamerlid voor GroenLinks – Lisa Westerveld blijkt helaas verhinderd i.v.m. een avonddebat in de Tweede Kamer), Numan Yilmaz (gemeenteraadslid in Amsterdam voor DENK), Dorien Zevenbergen (Onderwijsinspectie, Staat van het onderwijs)

Meer artikelen over Blog