28 maart 2008: Scholentocht Indische buurt

Geplaatst door OCO op 25 maart 2008

In één ochtend alle basisscholen bezoeken in de eigen buurt met een Amerikaanse schoolbus: dat is de scholentocht. Als vervolg op het succes van vorig jaar, wordt op vrijdag 28 maart 2008 weer een ‘schoolreisje’ voor ouders georganiseerd. Fatima Elatik, stadsdeelwethouder onderwijs, reist mee langs alle basisscholen in de Indische Buurt.

Veel ouders die voor de schoolkeuze staan, deden mee aan de scholentocht in 2007. De opkomst was massaal en de ouders reageerden heel enthousiast. Elatik: ‘Op één ochtend kregen zij een kijkje in de keuken van de buurtscholen, ook in scholen die ze anders niet zouden bezoeken. De kinderen van deze ouders zijn tussen de 15 maanden en 3 jaar oud. Dat is hét moment om ouders goed te informeren en eventuele vooroordelen weg te nemen.’

Contact leggen
De insteek van de scholentochten 2008 is: welke basisschool past het beste bij jouw kind? Veel aandacht gaat uit naar de manier waarop onderwijs wordt gegeven op een school en de accenten die de school daarin legt. Een andere insteek is dat ouders gestimuleerd worden om contact te leggen met elkaar. Eventueel kunnen zij hun kinderen opgeven bij dezelfde school.

Scholenmarkt Oostelijk Havengebied
Voor de scholen in het Oostelijk Havengebied wordt op donderdag 17 april 2008 een scholenmarkt georganiseerd. Op één avond kunnen ouders kennismaken met alle scholen in deze buurt. De scholen verzorgen zelf een kraam en hopen zoveel mogelijk ouders te vertellen over het karakter van hun school. Kom ook!

De scholentocht in de Indische Buurt start op vrijdag 28 maart om 8.30 uur bij het stadsdeelkantoor van Zeeburg, Cruquiusweg 5. Vanaf 9.00 uur rijdt de bus langs De Evenaar, De Waaier, Flevoparkschool, Valentijn, Insulinde en de J.P. Coenschool. Om 12.30 wordt de tocht afgesloten met een lunch. De scholenmarkt voor het Oostelijk Havengebied vindt plaats op donderdag 17 april vanaf 19.30 in het stadsdeelkantoor.

Meer weten?
Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Korien Jurgens, telefoon 06 1072 8682 of e-mail k.jurgens@zeeburg.amsterdam.nl.

Gerelateerde onderwerpen