3,8 miljoen extra middelen

Geplaatst door OCO op 20 februari 2009

Staatssecretaris Dijksma gaat de gewichtenregeling voor het basisonderwijs in het volgend schooljaar aanvullen met “postcode-middelen”. Dat betekent dat scholen die in een gebied liggen waar armoede heerst extra geld krijgt. Deze regeling bestaat al in het voortgezet onderwijs met de zogenaamde leerplusmiddelen.

Voor Amsterdam is dat een bedrag van 3,8 miljoen euro extra dat terecht komt in Nieuw-West, Oost, Noord en Zuid-Oost. De staatssecretaris komt ook scholen tegemoet die door de veranderingen in de gewichtenregeling achteruitgaan in hun formatie door de bestaande compensatieregeling te verlengen.

Bijspijkerrecht
In een aantal gemeenten waar scholen er toch op achteruit driegen te gaan wil de staatssecretaris een aantal pilots organiseren (zodat de scholen daar toch nog tijdelijk extra geld behouden)om na te gaan of extra onderwijstijd helpt. Daarbij noemt zij ook bijspijkeren.
OCO pleitte vorige week in een brief aan de Tweede Kamer voor bijspijkeren als een recht voor ouders als onderdeel van het inlopen van achterstanden.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog