6 april 2013: Speeddate voor uitgelote leerlingen en hun ouders

Geplaatst door OCO op 27 maart 2013

De vereniging OSVO (vereniging van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs) en de Onderwijs Consumenten Organisatie (OCO) organiseren speeddaten voor uitgelote leerlingen met scholen voor Voortgezet Onderwijs die nog plek hebben op zaterdag 6 april in het gebouw van het MCO aan de Polderweg 3, 1093 KL Amsterdam.

Donderdag 4 april hebben alle groep 8 leerlingen gehoord of ze zijn ingeloot of geplaatst op de school die ze het liefste willen. Uitgelote en afgewezen leerlingen moeten zich van 8 t/m 12 april aanmelden bij een andere school: één van de voortgezet onderwijsscholen in Amsterdam die nog wél plek hebben. Dat is best snel kiezen en best moeilijk.

Om uitgelote en niet geplaatste leerlingen en hun ouders te helpen, organiseren OSVO en OCO een informatiemarkt op zaterdag 6 april. Daarbij zullen de scholen die nog plek hebben zich presenteren en is er gelegenheid om met een leerkracht (en soms ook een ervaren ouder of leerling) van de school te spreken. Dit gaat met speeddates: elke 5 minuten wordt er van tafeltje gewisseld. Zo kunnen de ouders en leerlingen snel de scholen zien en spreken waarvoor ze interesse hebben.

Waar
Montessori College Oost (MCO), Polderweg 3, 1093 KL Amsterdam.

Wanneer
zaterdag 6 april 2013

Programma
Het programma van de speeddates is ingedeeld vanuit het basisschooladvies dat de groep 8-leerlingen hebben gekregen.
12.00-13.30 uur schooladviezen vmbo-b, vmbo-b/k, vmbo-k, vmbo-g, vmbo-t en vmbo-t/havo
13.30-15.00 uur schooladviezen havo en havo/vwo
15.00-16.00 uur schooladvies vwo

Op vrijdag 5 april publiceert de gemeente Amsterdam de lijst met scholen die nog plek hebben. Op www.verenigingosvo.nl en www.onderwijsconsument.nl vindt u deze lijst en de scholen die u op de informatiemarkt kunt treffen.