Arrestaties op school na mishandeling medeleerling

Geplaatst door OCO op 26 januari 2010

Maandagochtend 25 januari 2010 zijn negen scholieren aangehouden in verband met mishandeling van een 15-jarige medescholier. Het incident vond op 6 januari 2010 plaats op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Drie scholieren waren al door de school geschorst en werden vanochtend in hun woning aangehouden. De overige zes werden op school gearresteerd. De verdachten zijn 15 en 16 jaar oud. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling waarbij de negen met z’n allen tegen het slachtoffer vochten.

Camerabeelden van mishandeling op school
Van de vechtpartij zijn camerabeelden beschikbaar die door de politie in beslag genomen zijn. De aanleiding was een al langer sluimerend conflict waarbij het slachtoffer met enige regelmaat werd lastig gevallen door zijn medescholieren.

Onacceptabel dat met geweld aanzien verworven wordt
Het onderzoek werd opgepakt door een team politiemensen van district Oost. De officier van justitie gaf opdracht om de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Politie en justitie vinden een dergelijk incident zeer schokkend. Een scholier moet zich veilig voelen op zijn of haar school. Zij kunnen dan ook niet accepteren dat jongeren die bij een dergelijk incident betrokken zijn, op school een soort aanzien verkrijgen c.q verwerven. De negen aangehouden scholieren zijn allen ingesloten en in verzekering gesteld.

Meer artikelen over Blog