Asscher breekt met As Siddieq

Geplaatst door OCO op 29 oktober 2009

Gesprekken tussen de gemeente Amsterdam en de As-Siddieq hebben de afgelopen weken niets opgeleverd. De gemeente gaat dan ook, zoals eerder aangekondigd, fors op de subsidie korten.

Dat blijkt uit brieven die wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs) en voorzitter van het stadsdeel De Baarsjes Godfried Lambriex donderdag aan het schoolbestuur en de ouders van de leerlingen hebben gestuurd. Amsterdam zegde eind augustus het vertrouwen in het bestuur op. Het onderwijs zou onder de maat zijn en de integratie van de kinderen zou in gevaar zijn. Daarom heeft de gemeente besloten in totaal 500.000 euro aan subsidies te stoppen.

De gemeente zou van de maatregel afzien als de bestuursvoorzitter zou vertrekken. Uit gesprekken die de partijen de afgelopen weken voerden, zou echter zijn gebleken dat hij daar niet toe bereid is. ”Op een gegeven moment ben je gewoon uitgepraat”, aldus Lambriex in een toelichting.

De subsidies die de gemeente intrekt, zijn niet bedoeld voor de basistaken van de school, maar voor extra voorzieningen en activiteiten. Daaronder vallen onder andere ouderkamers, taalcursussen voor moeders, bijdragen voor schoolreisjes en geld voor de verbetering van het onderwijs. De vier scholen van As Siddieq kunnen volgens de gemeente wel openblijven.

Informatieavond
De gemeente organiseert woensdagavond een informatieavond voor ouders en leerlingen. As Siddieq liet eerder al weten de maatregel aan te willen vechten bij de rechter.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog