De beste Ouderraad van Amsterdam…

Geplaatst door OCO op 6 december 2011

Vrijwillig op school
Dit jaar is het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Een jaar waarin vrijwilligers voor hun inzet worden bedankt en waarin wordt geprobeerd om nieuwe vrijwilligers te werven. Elke maand staat in het teken van een belangrijke groep vrijwilligers. In de maand november stonden de vrijwilligers in het onderwijs centraal. En dat zijn er een hoop! Geen school zou eigenlijk meer zonder kunnen. Denk aan luizenmoeders, leesvaders, bibliotheekouders, oversteekopa’s, maar ook aan de vrijwilligers in de verschillende raden.

Beste Ouderraad verkiezingen
Welke school heeft de beste Ouderraad van Amsterdam? OCO organiseerde verkiezingen. Via de website van OCO kon tot 21 november genomineerd worden. Elke Amsterdammer kreeg zo de mogelijkheid om waardering voor het werk van deze groep vrijwillige ouders op school te tonen.

Prijswinnaar
De Ouderraad van de Capelleschool in Amsterdam Noord kwam als winnaar uit de bus. Deze Ouderraad werd in korte tijd uitgedund van tien naar vier leden. Toen de school vorig jaar werd geconfronteerd met een asbestprobleem, werden de kinderen over drie verschillende locaties in het stadsdeel verspreid. Door de inzet van de leden van de Ouderraad konden de belangrijke feesten voor kinderen zoals Sint en Kerst toch door gaan. Kerstbomen, dozen vol versiering, cadeaus voor de kinderen, hapjes en andere spullen werden van de ene naar de andere locatie gebracht. Met eigen vervoer langs de winkels, langs de scholen, en weer tien keer terug. De Ouderraad van de Capelleschool verdient een pluim!

Prijsuitreiking
Op dinsdag 29 november werd deze pluim uitgereikt in de vorm van een ingelijste oorkonde. De uitreiking vond plaats in De Nieuwe Liefde tijdens het door de Gemeente Amsterdam georganiseerde onderwijsdebat ‘Ouders aan het woord’. Ouderraadsleden Noëlle en Miranda werden in het bijzijn vele andere actieve ouders en wethouder Onderwijs Lodewijk Asscher naar voren geroepen en voor hun inzet bedankt.

Meer artikelen over Blog