Help JOB met een filmpje om drop-outs te voorkomen

Geplaatst door OCO op 19 maart 2008

JOB is gestart met een commissie Voortijdig School Verlaten (VSV) en doorstroom en zoekt hulp!

Deze commissie maakt zich sterk voor het bestrijden van voortijdige schooluitval en wil een goede doorstroom van het vmbo naar het mbo en van het mbo naar het hbo ondersteunen.

De insteek van de commissie is om vmbo’ers en mbo’ers beter te informeren. JOB denkt namelijk dat het aantal voortijdige schoolverlaters drastisch kan worden beperkt door studenten goed te informeren over hun studiemogelijkheden. Er zijn namelijk veel studenten die er in de loop van hun studie achter komen dat de opleiding hen toch niet ligt en daardoor voortijdig hun opleiding beëindigen.

Daarnaast zijn veel mbo’ers zich niet bewust van de opties die vanuit het hbo worden aangeboden. Dit gebrek aan informatie zorgt voor problemen bij de doorstroom van het mbo naar het hbo.

JOB denkt deze problemen tegen te kunnen gaan door (v)mbo-studenten beter te informeren over (vervolg)studies en beroepsmogelijkheden. Daarom wil JOB daarover voor (v)mbo’ers een promotiefilmpje maken om op die manier de voorlichting een stuk verbeteren. Bij het realiseren van dat filmpje kan JOB jouw hulp goed gebruiken!

Ben je na het lezen van deze oproep enthousiast geworden en wil je de commissie VSV en doorstroom van JOB ondersteunen en meewerken aan het maken van een filmpje of wil je meer informatie? Stuur een mail met je gegevens naar jouke@job-site.nl.