30 oktober 2009: Kleur in de klas, ouders aan zet

Geplaatst door OCO op 16 oktober 2009

Wilt u iets doen aan segregatie in het onderwijs? Heeft u suggesties om het gemengd onderwijs op basisscholen in Amsterdam te stimuleren? Wilt u met anderen nadenken over ideeën om onderwijssegregatie tegen te gaan? Kom dan naar deze bijeenkomst!

De gemeente Amsterdam ondersteunt initiatieven van ouders die zich actief willen inzetten om gemengd onderwijs stimuleren. Om u goed te informeren over de mogelijkheden om te werken aan gemengde scholen organiseren PAOO en HTIB op vrijdag 30 oktober 2009 de themabijeenkomst ‘Kleur in de klas, ouders aan zet’ over onderwijssegregatie in Amsterdam en de rol die migrantenorganisaties en hun achterban kunnen spelen om dit tegen te gaan.

Tijdens de bijeenkomst ‘Kleur in de klas, ouders aan zet’ hoort u meer over onderwijssegregatie en welke oplossingen er te vinden zijn. Onder leiding van de dagvoorzitter Bowen Paulle krijgt u de gelegenheid om uw ervaringen, ideeën en oplossingen te delen tijdens de panel- en zaaldiscussie. Ook worden subsidiemogelijkheden toegelicht. Hopelijk inspireert de bijeenkomst u om uw eigen aanpak verder te ontwikkelen.

Programma
18.30 uur Inloop met koffie en thee
19.00 Welkom door Mustafa Ayranci, voorzitter HTIB
19.05 Inleiding over zwarte en witte scholen in Amsterdam door Zeki Arslan, FORUM
19.20 Presentatie over ouderinitiatieven in Amsterdam door Tamar van Gelder OCO
19.30 Paneldiscussie met ouders, migrantenorganisaties en gemeenteraadsleden
20.00 Pauze
20.10 Discussie met zaal “Wat kunt u doen?”
20.50 Conclusies en actiepunten
21.00 Afsluiting en gelegenheid tot napraten onder genot van een hapje en drankje

Gerelateerde onderwerpen