Multifunctionele dojo voor basisschool Olympus

Geplaatst door OCO op 5 november 2012

Toen het speellokaal van de IJburgse basisschool Olympus opgeknapt moest worden hebben het schoolbestuur STAIJ, Kimekai Gym, kinderopvang SKON, de Para Smit Foundation en het stadsdeel de handen ineen geslagen om samen met de jongeren uit de buurt de ruimte te verbouwen tot een dojo met een buurtfunctie. Op 7 november opende stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik officieel de nieuwe ruimte.

Multifunctioneel
De dojo in de school is een ideale plaats waar leerlingen van de school en de naschoolse opvang op een vaste mat veilig kunnen rollen en vallen. Daarbij is deze ruimte ook geschikt om ringsporten als judo en kickboksen te geven.

Kickboksinstucteur Pedja Djurdjevic van Kimekai Gym is vanaf het begin betrokken geweest bij de verbouwingsplannen: “De school gebruikt de ruimte voor de gymlessen, SKON gebruikt het voor naschoolse activiteiten en wij geven weerbaarheidtrainingen aan leerlingen die bijvoorbeeld gepest worden, maar ook ouder- en kindtrainingen. Ook werken wij samen met jeugdzorg. We helpen jongeren met het zoeken naar werk en stages. Zo kunnen we door middel van sport bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen en jongeren die hier trainen. ”

Buurtfunctie
Buurtbewoners kunnen in de dojo ook sporten. Pedja: “Als ik tijdens de les een architect samen zie trainen met de jongens uit de buurt dan is dat mooi om te zien. Door samen te sporten leren ze elkaar beter kennen en begrijpen.”

Meer artikelen over Blog