Nieuw op Westburg College: Kunst, Cultuur & Media

Geplaatst door OCO op 11 april 2008

Vanaf het nieuwe schooljaar start het Westburg College, een van de VMBO-scholen van het ROC van Amsterdam in de bovenbouw met de opleiding Kunst, Cultuur & Media (KCM).

Creatieve opleiding
KCM is een creatieve opleiding die zich richt op beroepen in de film- en televisie-industrie, kunst- en reclamewereld, maar ook op banen bij theaters, evenementenbureaus en buurthuizen.

De leerlingen werken gedurende twee jaar aan verschillende projecten. Dit kunnen opdrachten zijn in de trant van het opzetten van een theatervoorstelling, het maken van een culturele website of tijdschrift en het organiseren van een cultureel evenement. De leerlingen leren zelfstandig te werken in een groep en toe te werken naar een gezamenlijk product. Ze zijn op heel diverse plekken aan het werk zoals op toneel, op straat, bij bedrijven, in de montagestudio en achter de computer.

Bij al deze projecten worden vakken betrokken zoals Nederlands, Maatschappijleer en CKV. Er wordt veel aan beroepsoriëntatie gedaan en soms werken de leerlingen samen met MBO studenten.

Optimale aansluiting MBO
KCM kan op het Westburg College worden gevolgd in de basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg. De opleiding is een goede voorbereiding op het MBO met dezelfde studierichting. Als onderdeel van het ROC van Amsterdam kan het Westburg College met de collega’s uit het MBO zorgen voor goede doorstroom en begeleiding naar het MBO. Het MBO is nauw betrokken bij de KCM opleiding en bekijkt al in het 3e jaar aan de hand van de portfolio’s van de leerlingen welke richting het beste aansluit.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog