OCO-project Vmbo is niet bitter!

Geplaatst door OCO op 8 december 2008

Het OCO-project “vmbo is niet bitter” is gestart! Maar om te beginnen, hoe is het project eigenlijk begonnen?

Het idee van dit project komt van Nirphania Vorzillo. Zij heeft de OCO-prijs gewonnen. Nirphania studeert en liep stage op de Nova College. Daar zag ze dat de leerlingen erg neerbuigend en negatief spraken over hun opleiding. Hier was zij het niet mee eens en zette een idee op om de leerlingen weer trots te laten worden op hun zelf. Lees ook Nirphania’s weblog op deze site.

Het project
Om de leerlingen weer trots te maken op zichzelf, wilde zij dat doen door een dag te organiseren waarop de leerlingen een diner bereiden voor de mensen naar wie zij op kijken: zoals Havo- leerlingen, familieleden, buurtbewoners, gemeenteraadsleden, etc.
OCO gaat hun hierbij helpen.

Start
Woensdag 26 november zijn wij officieel van start gegaan met dit project. We hebben de leerlingen van de 2e en 3e jaar van Horeca uitgenodigd in het restaurant van de school. Daar hebben wij de leerlingen in 5 groepen opgedeeld. Ieder van ons heeft een groepje begeleid. De leerlingen mochten op een grote witte vel schrijven waar zij trots op zijn. Dat mocht over alles gaan (school, vrienden, vrije tijd, hobby’s). Ook mochten ze schrijven aan wie ze dat willen laten zien. De leerlingen hadden de vellen heel leuk versierd en volgeschreven.

Tot slot mochten de leerlingen de vellen zichtbaar plaatsen en hebben we gevraagd of de leerlingen zouden willen meedoen met het project. Zij mochten een formulier invullen om dat aan ons te laten weten. Tot nu toe hebben we 18 van de 23 leerlingen die mee willen doen. Dat is dus al 78%!

Foto 4

Foto 2

Foto 5

Foto 3

Foto 1