Twee ton voor toptalent op basisscholen

Geplaatst door OCO op 10 juli 2009

Staatssecretaris Sharon Dijksma stelt 200.000 euro beschikbaar voor toptalent op zes Amsterdamse basisscholen.

Het gaat om de basisscholen De Pinksterbloem, Laterna Magica, Steigereiland, Aldoende, 8e Montessori Zeeburg en 5e Montessori Watergraafsmeer. Het geld wordt gebruikt om de hoogbegaafde kinderen daar extra aandacht te geven.

Het bestuur van de zes scholen, de Stichting Samen tussen Amstel en IJ, profiteert van een subsidieregeling die eerder door het ministerie in het leven werd geroepen om toptalent in het onderwijs te stimuleren. Met name in het basisonderwijs blijkt het lastig om hoogbegaafde kinderen de aandacht te geven die zij nodig hebben om uitmuntend te presteren. Bijna tweehonderd schoolbesturen dienden een voorstel in bij het ministerie.

Een commissie onder leiding van voorzitter Robbert Dijkgraaf van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen koos uit de inzendingen 28 projecten. Gelet werd op de samenwerking tussen basisscholen met peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Ook het gebruik van computers werd belangrijk gevonden. Voor het hele programma is tien miljoen euro uitgetrokken.

Meer artikelen over Blog