Uitgeloot!? Spreek de scholen die nog plaats hebben!

Geplaatst door OCO op 9 april 2010

Dit jaar worden ruim 400 (misschien zelfs 650) leerlingen uitgeloot bij de eerste keuze voor school voortgezet onderwijs. Vanwege het hoge aantal uitgelote leerlingen organiseert OCO een informatiemarkt op zaterdag 10 april in de Hotel Arena. Op deze informatiemarkt kunnen de uitgelote leerlingen en hun ouders zich oriƫnteren op het aanbod dat nu nog beschikbaar is. Direct na dat weekeinde begint de inschrijving voor de tweede ronde van de Kernprocedure op 12, 13 en 14 april.

OCO-speeddate
Op deze informatiemarkt kun je spreken met scholen voor voortgezet onderwijs die nog plek hebben. De lijst met scholen die aanwezig zullen zijn vind je onderaan dit artikel als download. Er is gelegenheid om met een leerkracht en soms ook een ervaren ouder (uit ouderraad of mr) van de school te spreken. Dit gaat met speeddates: elke 5 minuten gaat er een gong en wordt er van tafeltje gewisseld. Zo kunnen ouders en leerlingen snel alle scholen zien, spreken en goed voorbereid de tweede ronde in gaan.

Verschillende rondes
De informatiemarkt vindt plaats in de Kerkzaal van Hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 51. Het dagprogramma van de speeddates is ingedeeld vanuit het basisschooladvies een leerling heeft gekregen.

vmbo-t 11.00-12.00 uur
vmbo-t/havo 12.00-13.00 uur
havo, havo/vwo * 13.00-15.00 uur
vwo 15.00-16.00 uur

Als u meerdere scholen wilt spreken, is het belangrijk dat u op tijd aanwezig bent. U heeft een uur de tijd om met verschillende scholen te spreken. Bij sommige scholen kan het drukker zijn dan bij andere.