Wint uw medezeggenschapsraad de MR-prijs?

Geplaatst door OCO op 2 augustus 2007

Scholen die onlangs hun medezeggenschap hebben verbeterd, kunnen meedingen naar de MR-prijs 2007. De prijs is uitgeloofd door de projectgroep WMS (Wet Medezeggenschap op Scholen) en omvat 1.000 euro voor de betrokken MR. Tot 15 september 2007 kunnen scholen meedoen door hun good practice-verhaal in te zenden.

Met de invoering van de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) dit jaar is er op veel scholen aandacht gekomen voor de inspraak van personeel, ouders en leerlingen. Op veel scholen is er voor het eerst echt overlegd over de betekenis die het schoolbestuur wil geven aan meepraten en -denken van personeel, ouders én leerlingen.

Stemmen
“Als op uw school de medezeggenschap is verbeterd, dan is dat de moeite waard om dat verder te vertellen”, vindt de projectorganisatie WMS. Daarom heeft ze de MR-prijs 2007 in het leven geroepen. Het doel is dat scholen elkaar vertellen hoe ze de medezeggenschap hebben aangepakt en verbeterd. Met het inzenden van een goede voorbeelden in ongeveer 400 woorden kunnen medezeggenschapraden een kans maken op de MR-prijs 2007 van 1.000 euro. Het verhaal wordt gepubliceerd op de website van WMS, waarna bezoekers van de site kunnen stemmen op de inzendingen. Het verhaal met de meeste stemmen wint.

Er zijn twee categorieën: een prijs voor basisscholen (PO) en een prijs voor het voortgezet onderwijs (VO). Iedereen die betrokken is bij medezeggenschap, zoals het schoolbestuur, de directie en leden van de (G)MR, kan inzenden. De geldprijs gaat naar de MR. Op de site kunt u dagelijks de stand van uw inzending bijhouden. Inzendingen zijn mogelijk tot 15 september 2007. Uw stem uitbrengen kan tot 1 oktober 2007.

Bron: Projectgroep WMS, 31 juli 2007

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog