1000 sterren voor het vmbo

Geplaatst door OCO op 12 december 2009
Informatieposter 1000 sterren voor het vmbo

OCO zet het vmbo op de kaart
Om goed te kunnen kiezen voor een school, is het handig om te weten hoe het vmbo in elkaar zit. Daarom heeft OCO een kaart gemaakt met alle scholen in Amsterdam die vmbo aanbieden. Om je nog verder op weg te helpen, heeft OCO op de kaart een aantal zaken toegevoegd die kunnen helpen bij keuze voor school die het beste bij jou past. Je kan kijken op de kaart naar het soort school, de sector en de sterren.

Nieuwe stadsdelen
Om vast te wennen: vanaf 1 mei 2010 zijn er nog maar 7 stadsdelen in Amsterdam. OCO heeft de vmbo-scholen al vast in de nieuwe stadsdelen geplaatst.

Kies je eigen weg
Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), biedt vier leerwegen. Van zeer praktijkgericht tot theoretisch:
vmbo-b basisberoepsgericht
vmbo-k kaderberoepsgericht
vmbo-g gemengd tussen kader en theoretisch
vmbo-t theoretische leerweg, die ook mavo genoemd wordt
Op scholen die meer leerwegen aanbieden, kun je in het algemeen gemakkelijker van weg veranderen.

Kies je sector
Natuurlijk hoef je nog niet helemaal precies te weten wat je later wilt worden. Maar het is wel handig om een idee te hebben in welke sector je straks verder wil. De keuze van een school met een sector die je aanspreekt, is dan dus handig. Een school die meer sectoren biedt, geeft meer mogelijkheden om te veranderen. De sectorkeuze in het derde jaar belangrijk. Tot die tijd moet je vooral goed uit je ogen kijken of je in de goede sector voor jouw toekomst zit.

Kijk naar sterren
OCO vraagt bij ieder schoolbezoek aan leerlingen om hun mening te geven over hun school (Hoeveel sterren heeft jouw school?): of er geluisterd wordt naar leerlingen, of het gebouw bevalt, of leerlingen voldoende leren en hoe de kantine is. Zo gaven al meer dan 1000 leerlingen hun mening. Doe er je voordeel mee!

1 ster slecht
2 sterren matig
3 sterren redelijk
4 sterren goed
5 sterren uitstekend
En volgend jaar kun jij ook sterren geven om andere leerlingen te helpen.

Meer artikelen over Blog